13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii, mai buni ca brazilienii

Oltenii, mai buni ca brazilienii

Futsal, Divizia A


Energoconstructia – MGA Bucuresti 4-1


Au marcat: Florescu ‘4, ’17, Cioboiu ’25, S. Chivu ’33 / Sendroiu ’11


Energo: Rizan – Cioboiu, B. Nicolae, Florescu, Pantelimon. Au mai jucat: S. Chivu, Radut, Mirea, Mihalache. Antrenor: Vali Nistoran.


MGA: Coman – Cleber, Ignat, Dos Santos, A. Ribeiro. Au mai evoluat: R. Radu, M. Radu, Sendroiu, C. Ribeiro. Antrenor: Nicolae Dumitrache.


Au arbitrat: Teodora Albon, Alexandru Bajan.


Observatori: C. Sorescu, I. Marginean.


Formatia craioveana de futsal s-a impus acasa in fata lui MGA Bucuresti, echipa care a avut in componenta patru fotbalisti cariocas.


Primul meci din acest an al echipei oltene de futsal Energoconstructia a echivalat cu a zecea victorie a elevilor lui Vali Nistoran in campionatul Diviziei A. In runda a 17-a, prima din retur, craiovenii au intâlnit ieri, pe teren propriu, formatia MGA Bucuresti, clasata la finalul turului pe locul patru, cu 31 de puncte, cu doua mai multe decât Energo, aflata pe pozitia a sasea.


Meciul a fost destul de echilibrat, chiar daca la final tabela a consemnat o victorie clara a gazdelor, scor 4-1. Bucurestenii au aratat ca o echipa puternica, bine asezata in teren, au combinat mult si au facut un presing insistent, dar le-a lipsit finalizarea. Cu toate ca la MGA au evoluat patru jucatori brazilieni, fiecare cu un nume de scena, Keke, Tata, Ike si Minike, acestia nu au reusit sa faca mai mult pentru echipa lor, fie bara, fie portarul Rizan opunându-se golului.


In schimb, Pantelimon si compania au evoluat ca si cum s-ar fi aflat de la inceput in avantaj. Nu s-au aruncat asupra adversarilor, au acceptat dominarea si au lovit pe contraatac. Iar tactica aleasa s-a dovedit câstigatoare.


Doua goluri norocoase


Energo a trecut in avantaj la patru minute de la debut, dupa ce Florescu a pornit in viteza spre poarta oaspetilor, dar a alunecat in careu si a sutat slab, mingea poposind in plasa dintr-un ricoseu norocos.


MGA a egalat in minutul 11 in urma unei combinatii rapide de atac, dar craiovenii au intrat la pauza in avantaj, acelasi Florescu punctând pentru 2-1, tot dupa un sut care nu anunta nimic, dar care a fost deviat in poarta de Cleber (Keke).


La reluare, oltenii au evoluat bine din punct de vedere tactic, au inchis culoarele spre poarta si au mai punctat de doua ori, prin Cioboiu si Chivu, Energoconstructia irosind pe final trei mari sanse de gol.


Au urcat pe locul patru


In urma acestei victorii, Energo a urcat doua locuri in clasament, aflându-se in prezent pe pozitia a patra in Divizia A. „A fost o partida grea, dar sunt multumit ca baietii au facut un joc bun si au câstigat. Acesta a fost ultimul meci cu echipe puternice, de acum inainte urmând sa intâlnim adversari mai accesibili, dar care lupta insa pentru evitarea retrogradarii. Am avut si putin noroc, dar asa este la futsal“, a afirmat la finalul partidei antrenorul Vali Nistoran, care nu s-a putut baza ieri pe Chiliman si Bugala, accidendati, Radut evoluând nerefacut complet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS