13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenismenii români, urmariti de ghinion

Tenismenii români, urmariti de ghinion

Dupa ce au avut un inceput slab de an, cu infrângeri pe linie, cel mai bine cotati jucatori de tenis din România vor avea parte de adversari de calibru la primul turneu de Grand Slam din 2006.


Cei mai valorosi tenismeni români ai momentului par urmariti de ghinion. Au inceput anul foarte slab, fiind eliminati din runda inaugurala a turneelor la care au participat pâna in prezent, si nici la prima competitie de Mare Slem a anului, Australian Open, care va debuta luni pe arenele de la Melbourne, nu se poate spune ca au avut mai mult noroc.


Victor Hanescu, Andrei Pavel si Razvan Sabau vor avea parte de adversari de valoare in primul tur al turneului, doi dintre acestia fiind clasati la finele lui 2005 in primele zece locuri ale ierarhiei ATP. Hanescu va juca in primul tur cu argentinianul Guillermo Coria (nr. 8 ATP), desemnat al saselea favorit al competitiei, câstigator al turneului de la Umag anul trecut si finalist la Monte Carlo, Roma si Pekin. In schimb, Sabau va da piept cu numarul 10 mondial, argentinianul Gaston Gaudio, considerat al optulea favorit la Australian Open. Desi numele adversarilor impune respect, cei doi români au sansa lor, tinând cont de faptul ca jucatorii argentinieni nu se impaca prea bine cu suprafata rapida.


In fine, Pavel va avea parte in primul tur de un „veteran“, spaniolul Carlos Moya. Fostul lider mondial a incheiat anul pe locul 30 in clasamentul ATP, insa experienta sa spune totul, ibericul având la activ 18 turnee câstigate in cariera sa.


Mergea, eliminat in calificari


Tenismanul român Florin Mergea a fost eliminat ieri in turul al doilea al calificarilor pentru Australian Open, fiind invins in doua seturi, cu scorul de 6-3, 6-1, de germanul Lars Burgsmuller. Asta dupa ce in prima runda reusise sa se impuna cu 6-1, 7-6 (7-1) in fata cehului Jan Mertl. România a ramas astfel fara nici un jucator in calificarile Open-ului Australiei, dupa ce Victor Crivoi, Gabriel Moraru si Adrian Ungur au parasit competitia in primul tur.


Crivoi a fost invins cu 6-2, 6-2, de Olivier Patience (Franta), Moraru a pierdut cu 6-3, 6-3, in fata lui Nicolas Mahut (Franta), iar Ungur a fost intrecut de Jarko Tipsarevic (Serbia- Muntenegru) cu 6-4, 6-4.


Si fetele au parasit competitia


Nici jucatoarele române nu au facut o figura mai frumoasa in Australia, fiind eliminate din calificarile primului turneu de Mare Slem al anului. Magda Mihalache a fost invinsa in turul al doilea de Cara Black din Zimbabwe, cu scorul de 6-3, 6-4, dupa o ora si 14 minute de joc, iar compatrioatele sale, Anda Perianu si Edina Gallovits, au parasit competitia in prima runda.


Perianu a fost depasita, in doua seturi, cu scorul de 7-5, 6-4, de britanica Elena Baltacha, in timp ce Gallovits a pierdut cu 7-6 (3), 6-1, in fata Carei Black, cea care avea sa o elimine si pe Magda Mihalache in turul urmator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS