16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNici o schimbare de lider

Nici o schimbare de lider

Stephane Peterhansel (Mitsubishi), la clasa auto, spaniolul Marc Coma (KTM), la clasa moto, si rusul Vladimir Ceaghin (Kamaz), la clasa autocamioane, se indreapta spre titlul suprem.


Etapa a 11-a a Raliului Dakar 2006 s-a desfasurat miercuri, intre localitatile Kayes si Bamako din Mali. Aceasta runda a avut un traseu de 705 kilometri, alcatuit dintr-o proba speciala de 231 de kilometri si doua tronsoane de legatura de 50, respectiv 424 de kilometri. In urma disputarii acestei etape, liderii ierarhiilor generale au ramas neschimbati, francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi), la clasa auto, spaniolul Marc Coma (KTM), la clasa moto, si rusul Vladimir Ceaghin (Kamaz), la clasa autocamioane, mentinându-se in frunte.


De Villiers a câstigat runda a 11-a


Sud-africanul Giniel De Villiers (Volkswagen) a câstigat etapa a 11-a la clasa auto. El a fost cronometrat cu timpul de trei ore, sapte minute si o secunda, fiind urmat de francezii Bruno Saby (Volkswagen), la cinci minute si 33 de secunde, respectiv Luc Alphand (Mitsubishi), la sase minute si trei secunde. Liderul clasamentului general, francezul Stephane Peterhansel (Mitsubishi), a sosit pe locul 11, la 20 de minute si 58 de secunde in urma sud-africanului. In ierarhia generala, Peterhansel ocupa in continuare primul loc, având un avans de 25 de minute si noua secunde fata de Luc Alphand si de 42 de minute si 19 secunde fata de Giniel De Villiers.


Prima victorie pentru Alain Duclos


La clasa moto, Alain Duclos (KTM), care are tatal francez si mama din Mali, a câstigat prima sa etapa in Raliul Dakar. Duclos, cronometrat cu timpul de trei ore, 16 minute si 40 de secunde, a fost urmat de spaniolul Marc Coma (KTM), la un minut si 27 de secunde, si de americanul Jonah Street (KTM), la sase minute si 39 de secunde. In clasamentul general, Marc Coma ocupa primul loc, urmat la 34 de minute si 24 de secunde de campionul en-titre, francezul Cyril Despres (KTM), si la o ora, sapte minute si o secunda de italianul Giovanni Sala (KTM).


Hans Stacey, la al treilea succes


In cursa „greilor“, olandezul Hans Stacey (MAN) a câstigat miercuri a treia etapa din actuala editie a Raliului Dakar, fiind cronometrat cu timpul de patru ore, 20 de minute si 15 secunde.


Pe urmatoarele doua pozitii s-au situat brazilianul Andre De Azevedo (Tatra), la sase minute si 41 de secunde in urma liderului, si rusul Vladimir Ceaghin, la 11 minute si zece secunde fata de olandez.


In ierarhia generala a clasei autocamioane, Ceaghin se mentine lider, având un avans considerabil fata de Stacey (trei ore, 19 minute si 34 de secunde) si de Kabirov (trei ore, 41 de minute si 34 de secunde).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS