13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA patra victorie pentru Sainz

A patra victorie pentru Sainz

Desi a câstigat aproape jumatate dintre rundele acestei competitii, fostul campion mondial de raliuri se situeaza abia pe pozitia a 13-a in ierarhia generala.


Etapa a 10-a a Raliului Dakar 2006 s-a desfasurat marti, intre orasele Kiffa (Mauritania) si Kayes (Mali). Traseul a avut o lungime de 333 de kilometri, fiind alcatuit dintr-o proba speciala de 283 de kilometri si doua tronsoane de legatura de un kilometru, respectiv 49 de kilometri. In timp ce cursa moto a fost anulata in memoria australianului Andy Caldecott, care a decedat luni, Carlos Sainz a obtinut victoria la clasa auto, iar olandezul Hans Stacey a câstigat la autocamioane.


Sainz are de recuperat zece ore


Spaniolul Carlos Sainz (Volkswagen) s-a impus la clasa auto in runda de marti, fiind cronometrat cu timpul de trei ore, 28 de minute si 34 de secunde. Aceasta a fost a patra victorie de la inceputul competitiei pentru fostul campion mondial de raliuri, care participa pentru prima data la Dakar.


Pe locurile urmatoare s-au clasat Nani Roma (Mitsubishi), la patru minute si opt secunde de invingator, si François Peterhansel (Mitsubishi), la patru minute si 58 de secunde de prima pozitie.


In clasamentul general, lider se mentine Peterhansel, secondat de Luc Alphand (Mitsubishi), la 40 de minute si patru secunde, si de Giniel De Villiers (Volkswagen), la o ora, trei minute si 17 secunde. Desi a câstigat patru runde in aceasta competitie, Carlos Sainz se situeaza in ierarhia generala abia pe pozitia a 13-a, la zece ore, 13 minute si 49 de secunde de Peterhansel, datorita problemelor tehnice pe care masina sa le-a avut in etapa a 8-a, când a ajuns la finalul probei la opt ore dupa primul clasat.


Stacey, la al doilea succes


Cursa „greilor“ a fost câstigata in etapa a 10-a de olandezul Hans Stacey (MAN), care a ajuns la finalul probei speciale dupa patru ore si 31 de minute. Stacey se afla la a doua victorie a sezonului, el impunându-se si in runda a 7-a. In runda de marti, pilotul olandez a fost urmat in clasament de rusii Firdau Kabirov (Kamaz), la un minut si 44 de secunde de invingator, si Vladimir Ceaghin (Kamaz), la 23 de minute si 42 de secunde de prima pozitie.


Vladimir Ceaghin are un avans considerabil in ierarhia generala, fiind urmat de Kabirov, la trei ore, 18 minute si 52 de secunde, si de Stacey, la trei ore, 30 de minute si 44 de secunde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS