17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUT Arad vrea bani de la Craiova

UT Arad vrea bani de la Craiova

Ieri, pe adresa clubului alb-albastru a sosit o instiintare din partea divizionarei B UT Arad, care „aminteste“ Universitatii de o datorie de zece mii de dolari, provenita din transferul lui Jeremie Njock in Belgia, la Mons Bergen. 


Dupa ce a produs destule probleme staff-ului alb-albastru cât timp a fost sub contract, fiind protagonistul a trei evadari in decurs de numai un an si jumatate, atacantul camerunez Jeremie Njock continua sa creeze neplaceri Universitatii si in prezent.


Refuzând sa se intoarca la Craiova in iarna anului trecut, in timpul mandatului lui Mircea Rednic, Njock a fost, pe „furis“, in probe la gruparea belgiana Mons Bergen, echipa la care a reusit in cele din urma sa se transfere. Stiinta a obtinut, in schimbul „dezlegarii“, o suta de mii de dolari, suma din care divizionara B UT Arad sustine ca trebuie sa primeasca o cota parte. Oficialii aradeni pretind ca, la semnarea intelegerii dintre UTA, clubul de provenienta a lui Njock, si Universitatea, a existat o clauza contractuala prin care gruparea din Banie se obliga sa cedeze zece la suta din suma unui eventual transfer al atacantului, fie in tara, fie in strainatate.


Oltenii infirma existenta clauzei


Ieri, conducerea „Batrânei Doamne“ a dorit sa „reaminteasca“ gruparii din Banie de datoria facuta in iarna anului trecut, solicitând zece mii de dolari pâna la finele lunii februarie, data limita impusa de regulamentele internationale. Oficialii craioveni infirma existenta unei astfel de clauze contractuale, sustinând cu tarie ca Jeremie Njock a fost transferat „cu banii jos si fara nici o alta pretentie din partea celor de la UT Arad“.


Legat de citatia primita ieri, in jurul prânzului, Ovidiu Costesin a spus ca nu poate fi vorba decât despre o „gluma proasta“ pentru ca pe acea hârtie nici macar nu este specificata suma pe care o vor aradenii. „In plus, articolul invocat de ei vorbeste de altceva, nicidecum de vreun procent din vânzarea jucatorului. Nici macar nu stiu ce vor. Bine ca se trezira si ei dupa un an ca au de luat bani de la noi“, a spus Costesin.


Directorul executiv al Stiintei a sustinut ca nu se pune problema sa se dea curs cererii: „Actele pe care le avem noi spun cu totul si cu totul altceva. O sa le livram banii in luna a 13-a“.


„Vor sa se imbogateasca pe «spinarea» noastra“


Anul trecut, in septembrie, FIFA a obligat UT Arad sa plateasca zece mii de dolari unui impresar din Oman, care a demonstrat ca avea incheiat un contract cu Jeremie Njock si trebuia sa-si primeasca partea in urma trecerii camerunezului in tabara aradeana. De acest lucru, conducerea „Batrânei Doamne“ nu stia nimic, insa s-a conformat si l-a platit pe impresarul lui Njock, bani pe care incearca sa-i recupereze acum de la Universitatea.


Ovidiu Costesin a comentat foarte acid acest fapt, opunându-se cu vehementa unei reconcilieri financiare. „A fost teapa lor, ce ne intereseaza pe noi? Le-am dat banii o data pe jucator, ce mai vor? Vor sa se imbogateasca pe «spinarea» noastra?“, a intrebat ironic directorul executiv al Stiintei.


Din nou la judecata


Obisnuiti sa mearga in fiecare saptamâna la sedintele comisiilor de judecata din cadrul Federatiei Române de Fotbal, oficialii alb-albastri nu au exclus posibilitatea unui nou proces, intentat de UT Arad. De altfel, Ovidiu Costesin este sigur ca aceasta neintelegere va ajunge in instanta, insa este convins de faptul ca verdictul va fi favorabil Universitatii.


„Nu au decât sa ne dea in judecata… nu au cum sa câstige. Nu trebuie sa le acordam prea multa importanta pentru ca habar nu au ce cer. Parca vad ca realizeaza pe parcurs ca gresesc si isi vor cere scuze“, a conchis Ovidiu Costesin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS