13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Popescu ar putea reveni la Universitatea!

Gabi Popescu ar putea reveni la Universitatea!

Dupa ce, in 2005, Gabi Popescu a jucat la Jef United, acum este liber de contract si a lasat sa se inteleaga ca n-ar fi exclus sa renunte la fotbal. El este dorit de Olaroiu la Steaua, dar si de Mititelu la Universitatea. 


Oltean pursânge, Gabriel Popescu s-a nascut in urma cu 32 de ani (23 decembrie 1973) in Craiova, aici afirmându-se in lumea buna a fotbalului românesc. Gabi a debutat in Divizia A la Electroputere, in campionatul ’92/’93, evoluând pentru echipa din Valea Rosie pâna la sfârsitul turului editiei 1994/1995. Din partea a doua a acelui sezon, Gabi Popescu a fost transferat la Universitatea, sub culorile alb-albastre jucând pâna in 1998. In perioada 1996-1998, mijlocasul Universitatii a jucat si in prima reprezentativa a României, contabilizând 14 meciuri si un gol marcat in partida Spania – România, 1-1, amical desfasurat la Palma de Mallorca, in 1997.


Talentatul fotbalist oltean si-a continuat apoi cariera in strainatate, dar si in România: Salamanca, Valencia, Numancia, Dinamo , FC National, Universitatea, FC National, Samsung Blue Wings si, ultima oara, 2005, la Jef United. La cele patru divizionare A din România la care a jucat, Gabi are la activ 233 de meciuri si 20 de goluri inscrise. Anul trecut, el a jucat pentru echipa japoneza Jef United, terminând campionatul 2005 pe locul patru. Conform unui site japonez, Popescu a jucat in sapte meciuri, marcând un gol. Gabi este acum liber de contract.


„N-am dat nici un raspuns Stelei“


Dupa prima iesire in afara granitelor, in Spania, Gabi Popescu a revenit in campionatul românesc, iar in sezonul 2000/2001 a jucat pentru Universitatea. Dupa un conflict artificial, creat de cuplul Gigi Netoiu – Florin Marin, Gabi Popescu, ca si Corneliu Papura, a fost obligat sa paraseasca Universitatea, revenind la FC National. A plecat apoi in Coreea, la Samsung Blue Wings, acolo avându-l coechipier pe alt fost fotbalist al Universitatii, Cosmin Olaroiu, cei doi fiind buni prieteni. Acum, fiind liber de contract, Gabi Popescu a fost contactat de Olaroiu, noul antrenor al gruparii din Ghencea, pentru a semna cu Steaua, dar si de Adrian Mititelu! Intr-un interviu recent, Gabi a confirmat discutiile cu Olaroiu, dar a lasat sa se inteleaga si ca ar putea renunta la fotbal.


Chestionat ieri asupra acestei surprinzatoare probabilitati, Gabi Popescu a replicat: „Ce este asa tragic in asta, ca m-as lasa de fotbal? Care este tragedia? Dupa cum ma intrebati dumneavoastra si dupa cum se mira majoritatea oamenilor care nu ma cunosc, se vorbeste despre acest subiect ca si cum ar fi ceva tragic. De parca, dupa aceasta retragere ipotetica, as disparea in mod misterios. Ar mai trebui o poza finala cu prietenii inlacrimati sau ceva de genul acesta! In general, cam asa se intâmpla, acesta-i impactul asupra jurnalistilor si a oamenilor de fotbal. Inseamna ca este creat un precedent… Eu insa nu fac parte, sub nici o forma, dintre acei oameni“.


Cosmin Olaroiu l-a cautat pe Gabi Popescu pentru a-l determina sa semneze cu Steaua. Gabi a confirmat: „ Având in vedere prietenia noastra, mi se pare un lucru cât de cât logic ca Olaroiu sa ma caute. Ideea promotoare in acest demers al lui Cosmin Olaroiu pleaca nu numai de la prietenia dintre noi, cât si de la faptul ca acum, cu Steaua, are un drum greu de parcurs si are nevoie de prieteni mai mult ca niciodata. Nu am dat nici un raspuns, sub nici o forma“.


Mititelu: „Când ne ajuti, Gabi?“


Zilele trecute, si patronul Universitatii l-a cautat pe Gabi Popescu pentru a-l determina sa revina la Universitatea. Gabi explica: „Eu, pe Adrian Mititelu, il cunosc de foarte mult timp, de pe vremea când despre noi nu se vorbea in fotbal ca acum. Dupa interviul aparut sâmbata in PRO Sport, in care se vorbea, printre altele, ca as putea ajunge la Steaua, Adrian Mititelu m-a sunat, adica ideea lui a aparut ca urmare a lecturarii interviului cu mine, nu a fost ideea lui proprie, premeditata. Cum spuneam, m-a cautat la telefon, apoi m-am dus la el si i-am explicat situatia. Reactia lui la telefon a fost foarte dura, dar intre prieteni respectul se bazeaza pe prietenie si atunci, normal, a trebuit sa am o discutie clara. Adrian este un tip temperamental si dupa interviul amintit m-a sunat si doar atât a spus:«Sunt Mititelu… Ce ma, te duci la Steaua?! Ba, daca nici acum nu ne ajuti, când ne ajuti?». M-am dus personal sa-i explic situatia mea… Deocamdata, pe seama unui eventual transfer al meu la o echipa din România sunt multe cuvinte si teorii, ca sa zic asa. In scurt timp, poate o saptamâna sau doua, se va clarifica totul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS