Acasă Sport Derbi cu nervi pe „Montjuic“

Derbi cu nervi pe „Montjuic“

Etapa a 18-a a Primerei Division a debutat sâmbata, când s-au disputat doua partide. La Bilbao, Athletic a pierdut disputa cu Deportivo La Coruna, scor 1-2 (Urzaiz ’58 / Lacruz ’24, Arizmendi ’63), in timp ce pe stadionul „Olimpic Montjuic“ din capitala Catalunyei, Espanol a fost invinsa de FC Barcelona, scor 1-2 (Tamudo ’60 / Deco ’43, Eto’o ’46).


Daniel Sanchez Llibre, presedintele clubului Espanol, a criticat in termeni duri arbitrajul. „Arbitrul nu ne-a acordat mai multe faulturi si ne-a dat cartonase galbene pe nedrept“, a opinat Sanchez Llibre. Presedintele lui Espanol a adaugat ca vedeta oaspetilor, brazilianul Ronaldinho, trebuia eliminat pentru lovirea fara minge a fundasului Armando Sa. „Cred ca rezultatul a fost nedrept. Echipa a jucat foarte bine, iar suporterii au fost extraordinari“, a mai spus presedintele lui Espanol.


Deco a fost dus la spital


In partida de pe „Olimpic Montjuic“, mijlocasul echipei FC Barcelona, Deco, a suferit o usoara comotie cerebrala si a fost transportat la spital pentru investigatii. In minutul 57 al meciului, Deco a fost scos de pe teren pe targa, dupa ce si-a pierdut cunostinta pentru câteva momente ca urmare a unui contact dur cu alt jucator.


Departamentul medical al FC Barcelona a confirmat faptul ca jucatorul a suferit un usor traumatism craniocerebral si a specificat ca Deco a fost transportat la spital, unde s-a stabilit ca nu a suferit nici o leziune grava.


Aniversari pentru Valdes si De la Pena


Partida disputata sâmbata pe „Olimpic Montjuic“ a fost cea cu numarul 100 pentru portarul Victor Valdes (FC Barcelona), in Primera Division, precum si cea cu numarul 100 pentru mijlocasul Ivan de la Pena ca fotbalist al formatiei Espanol.


Valdes a debutat in prima liga spaniola pe 1 septembrie 2002, intr-un meci FC Barcelona – Atletico Madrid, scor 2-2. In primul sezon la formatia de pe „Nou Camp“ a disputat 14 meciuri, câstigându-si, in urmatoarele sezoane, postul de titular. In sezonul 2003/2004 a jucat in 33 de meciuri din campionat, iar in editia 2004/2005 a aparat poarta echipei FC Barcelona in 35 de partide.


De la Pena a debutat in Primera Division la FC Barcelona, pe 3 septembrie 1995. Dupa trei sezoane, s-a transferat la Lazio Roma si mai apoi la Olympique Marseille. El a revenit in campionatul spaniol la FC Barcelona, iar la inceputul sezonului 2002/2003 s-a transferat la Espanol.

Exit mobile version