10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCyril Despres piloteaza doar cu o mâna

Cyril Despres piloteaza doar cu o mâna

Motociclistul francez a recunoscut ca nu-si mai poate apara titlul cucerit anul trecut, adaugând insa ca este hotarât sa ajunga la Dakar. 


Etapa a 6-a a Raliului Dakar 2006 s-a desfasurat joi, intre localitatile marocane Tan Tan si Zuerat. Traseul a avut o lungime de 792 de kilometri, fiind alcatuit dintr-o proba speciala de 444 de kilometri si doua sectiuni de legatura de 336, respectiv 12 kilometri.


La sectiunea moto, runda a 6-a a fost câstigata de chilianul Carlo de Gavardo, care a fost inregistrat cu timpul de patru ore si 32 de secunde. Pe urmatoarele doua pozitii s-au situat italianul Giovanni Sala (la trei minute si 23 de secunde de primul loc) si spaniolul Esteve Pujol (la trei minute si 52 de secunde de lider). Toti cei trei sportivi piloteaza motociclete KTM.


In clasamentul general, lider se mentine spaniolul Marc Coma (KTM; 18 ore, 15 minute si 45 de secunde), care este urmat de francezul Cyril Despres (KTM; 18 ore, 19 minute si 28 de secunde) si de spaniolul Esteve Pujol (KTM; 18 ore, 20 de minute si zece secunde).


Sa notam ca francezul Cyril Despres a suferit un accident destul de grav in aceasta runda, dându-se peste cap dupa ce a lovit cu motocicleta un tufis de iarba camilelor. Despres si-a pierdut cunostinta câteva minute, dar si-a revenit si a reusit sa ajunga la finalul cursei, desi si-a dislocat clavicula stânga. Dupa ce a fost consultat de medici, Cyril Despres a spus ca nu se mai pune problema sa-si apere titlul câstigat anul trecut, deoarece va pilota, practic, doar cu o mâna, insa vrea sa ajunga pâna la finalul cursei.


VW ocupa podiumul


Francezul Thierry Magnaldi (Schles-Ford) a câstigat aceasta runda la sectiunea auto, fiind inregistrat cu timpul de trei ore, 22 de minute si 54 de secunde. Urmatoarele doua locuri au fost ocupate, in ordine, de Jean Louis Schlesser (Schles-Ford), la doua minute si 55 de secunde de lider, si de sud-africanul Giniel de Villiers (Volkswagen), la trei minute si 46 de secunde de primul loc.


In clasamentul general, primele trei locuri sunt ocupate de piloti ai echipei Volkswagen: 1. De Villiers (16 ore, 33 de minute si 58 de secunde), 2. Sainz (16 ore, 34 de minute si 20 de secunde), 3. Kleinschmidt (16 ore, 34 de minute si 32 de secunde).


Ceaghin se distreaza


Rusul Vladimir Ceaghin (Kamaz) este imbatabil in competitia rezervata autocamioanelor, el adjudecându-si a sasea etapa consecutiva cu timpul de patru ore, trei minute si 19 secunde. Urmatoarele doua locuri au fost ocupate de olandezul Stacey (MAN; la 17 minute si 23 de secunde de lider) si de rusul Kabirov (Kamaz; la 27 de minute si 34 de secunde de primul loc).


Ceaghin este lider autoritar in ierarhia generala, având un avans de doua ore fata de ocupantul locului secund, Kabirov, si de doua ore, sapte minute si 43 de secunde fata de cehul Loprais, care se situeaza pe locul al treilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS