12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStelisti in alb-albastru

Stelisti in alb-albastru

Divizionara A gorjeana a convins sase jucatori sa evolueze din retur la Târgu Jiu si incearca sa dea lovitura pe piata transferurilor, negociind astazi cu stelistul Laurentiu Dinita. 


Desi a cheltuit in vara bugetul de transferuri alocat acestui sezon, Pandurii anunta o campanie de achizitii mai spectaculoasa decât la debutul in Divizia A. Pe lânga numele deja vehiculate, Arman Karamian, Ionut Dragomir, Nicolae Grigore si Alin Litu, presedintele Marin Condescu spune ca s-a inteles si cu ex-craiovenii Marius Sava si Jerry Gane. Legitimat la FC Arges, Sava a cazut in dizgratia antrenorului Sorin Cirtu si a evoluat foarte putine minute in turul campionatului pentru pitesteni. Boss-ul „pandurilor“ nu a facut cunoscuta suma de transfer, daca exista, pentru a-si asigura serviciile lui Marius Sava.


Relatiile dintre FC Arges si Pandurii Târgu Jiu sunt foarte bune, având in vedere ca cele doua grupari s-au aliat si vor merge impreuna in cantonament in Cipru pentru a scadea cheltuielile turneului. Fotbalist foarte talentat, dar capricios, Sava a fost solicitat de antrenorul Viorel Hizo, care a garantat ca-l va relansa la Târgu Jiu pe ex-pitestean. Dupa doua reveniri in Divizia A mai putin reusite, la Dinamo si Universitatea Craiova, Jerry Gane este pregatit pentru a treia incercare, de aceasta data la Pandurii Târgu Jiu. Gane a discutat cu Condescu si urmeaza sa se prezinte luni la reunirea lotului in vederea pregatirii returului.


Arman Karamian va semna cu Pandurii un contract pe 18 luni, iar Nicolae Grigore si Alin Litu vor fi imprumutati de la Rapid, respectiv Steaua.


Dinita, cadoul lui Becali pentru Condescu


Pentru ajutorul dat de Condescu la construirea caselor de la Vadu Rosca, Gigi Becali a vrut sa-l rasplateasca si i l-a oferit pe atacantul Laurentiu Dinita, care va negocia astazi, la Târgu Jiu, cu presedintele „pandurilor“, in prezenta antrenorului Viorel Hizo, un transfer la gruparea gorjeana. „Am considerat ca trebuie sa fac si eu ceva pentru Condescu, la cât bine mi-a facut omul asta, si am hotarât sa i-l dau pe Dinita. Am zis ca daca tot e sa ii dau jucatori, macar sa ii dau unul bun, care sa il ajute sa nu retrogradeze“, a motivat Becali gestul sau.


Boss-ul gruparii gorjene spera sa-l convinga pe Dinita sa semneze cu Pandurii, transferul acestuia fiind primordial pentru atacul echipei oltene. „Dinita ar fi cea mai buna solutie acum pentru noi si avem promisiunea lui Gigi Becali ca ni-l va da, mai ales ca la discutie a asistat si Cosmin Olaroiu, care si-a dat acceptul. Speram sa il luam pe o perioada mai mare, pentru ca toti jucatorii cu care ne-am inteles vor ramâne la noi cel putin un an si jumatate“, a spus Condescu.


Pe lista mai sunt stelistii Balan si Baciu


Tot in baza bunei colaborari intre Gigi Becali si Marin Condescu, la Pandurii este posibil sa ajunga alti doi stelisti, Daniel Balan si Eugen Baciu, in functie de achizitiile pe care echipa campioana le va reusi in aceasta perioada. In turul campionatului, pentru gorjeni a evoluat alt ex-stelist, Boris Keca, acesta fiind reprofilat de Viorel Hizo pe postul de mijlocas la inchidere, iar evolutiile sale au fost destul de bune in ultimele etape. Daca aceste transferuri se vor concretiza, la Pandurii vor evolua din retur cinci fotbalisti care au obtinut titlul de campioni cu Steaua Bucuresti, in sezonul precedent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS