13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, la rascruce

Universitatea, la rascruce

S-a dus un an in care imaginea Universitatii a fost patata si a inceput altul in care incertitudinea planeaza, cu toate ca statisticile contrazic temerile suporterilor olteni. 


Dupa retrogradarea consemnata in sezonul precedent, Universitatea a intrat in reconstructie, luând totul de la zero. In incercarea de a crea o echipa combatanta, Ovidiu Stinga a implementat stilul olandez, alegerea sa dovedindu-se de bun augur, pentru ca alb-albastrii au reusit sa acumuleze 33 de puncte si sa termine prima parte a campionatului pe primul loc. Ciuca si compania au reusit sa se impuna de 11 ori, de doua ori au terminat la egalitate si tot de doua ori s-au vazut invinsi. Pe parcurs s-a conturat si formula de start, s-au vazut atât caracterele puternice, cât si cele slabe, dar cel mai important lucru consemnat a fost acela ca a renascut spiritul alb-albastru, ceea ce, in urma cu un an, lipsea cu desavârsire.


Obiectivul, pe jumatate indeplinit


Propunându-si revenirea pe prima scena, Universitatea a avut un parcurs bun, cu mici exceptii in finalul turului, evolutiile oscilante datorându-se oboselii. Atunci s-a vazut si cine nu se poate ridica la nivelul cerintelor lui Stinga si au intrat in calcul câteva nume de fotbalisti, care sa poata acoperi posturile deficitare, pentru a nu compromite obiectivul.


Au fost transferati cinci jucatori, australienii Michael Baird, Karl Dodd si Ryan Lee Clarke si fratii Costea, Florin si Mihai Alexandru. Si campania de transferari este aproape incheiata, oficialii olteni sustinând ideea ca nu va mai fi nimeni „incorporat“, si asta pentru ca revenirea lui Laurentiu Preda dupa grava accidentare suferita va revigora intreaga situatie. In plus, antrenorul craiovean va renunta la improvizatiile facute de nevoie in vara, reprofilând fotbalistii care nu au reusit sa aiba randamentul scontat.


„Revolutia“ va incepe abia la mijlocul acestei luni, când se va pleca in Cipru, cantonament in care va fi pus la punct intreg sistemul de functionare al echipei, incepând de la conditia fizica si terminând cu tactica de joc.


Pe ultima suta de metri


Reusind sa termine prima parte a campionatului pe primul loc, Universitatea porneste returul din postura de favorita, declansând numaratoarea inversa in rândul suporterilor alb-albastri, nerabdatori sa se poata duela din nou cu marile puteri ale fotbalului românesc. Insa lucrurile vor fi si mai complicate decât pâna acum, pentru ca rivalele la promovare s-au intarit in aceasta iarna si vor face tot ce este posibil sa-i detroneze pe alb-albastri din fruntea clasamentului. Mai sunt si gruparile care se zbat din rasputeri sa scape din zona retrogradarii si care se vor bate cu disperare pentru fiecare punct pus in joc.


Constientizând acesti factori, putem spune ca lupta nu va fi deloc usoara si de aceea alb-albastrii trebuie sa se autodepaseasca pentru a-si duce planul la bun sfârsit si pentru a-i face fericiti pe suporterii olteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS