5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Boldici este increzator in tinerii jucatori ai Universitatii

Gabi Boldici este increzator in tinerii jucatori ai Universitatii

In anul recent incheiat, Gabi Boldici a fost iarasi navetist pe ruta Craiova – Bucuresti, fiind antrenor secund la echipa nationala si antrenor cu portarii la Universitatea. Fostul goal-keeper al Universitatii este dezamagit de nereusitele anului fotbalistic 2005.


– Cum a fost 2005 pentru Gabi Boldici?


– Fotbalistic vorbind, n-a fost unul reusit. Ma refer la faptul ca echipa nationala, unde sunt antrenor, n-a reusit sa se califice la CM 2006 din Germania. Am plecat la lupta pentru mondialul din Germania cu un handicap: e vorba de faptul ca in meciul tricolorilor cu Armenia s-a obtinut doar un punct. Au urmat cele doua infrângeri cu Olanda, esecuri care ne-au cam spulberat sansele pentru Germania 2006. De fapt, noul colectiv de antrenori al echipei nationale nici n-a avut timp sa faca o echipa in adevaratul sens al cuvântului.


„Piturca a fost obligat sa faca improvizatii“


– Adica?


– Victor Piturca a fost obligat sa faca improvizatii. Daca va aduceti aminte, selectionerul a jucat cu Ogararu, Petre Marin… A mai fost o situatie controversata, adica multi stranieri nu jucau la echipele de club, fapt care ne-a obligat sa jucam cu improvizatii. Totusi, credeam ca tricolorii nu vor fi infrânti de Olanda, speram la un rezultat de egalitate in meciul de la Bucuresti, cât si la cel din Olanda. Si astfel, ne-am fi calificat. Ce mai, n-a fost sa fie. Nu sunt eu insa in masura sa fac aprecieri sau critici legate de acest insucces al fotbalului românesc…


– Fapte bune au fost in aceasta perioada?


– Este imbucurator faptul ca au iesit in evidenta câtiva jucatori tineri pe care „Piti“ i-a promovat. Ma refer la Tamas, Cocis, Mazilu, Ovidiu Petre…


– Ar putea spera Universitatea, in 2006, la vreun jucator selectionat in echipa nationala?


– Momentan, la echipa nationala cea mare este mai greu. Repet, momentan. Vedem dupa ce Universitatea va repromova, adica dupa ce va evolua pe prima scena a fotbalului românesc. Oricum, in anul trecut, 2005, un pas foarte important l-a facut Andrei Ionescu, un foarte talentat jucator, care a fost selectionat in nationala de tineret pentru meciul cu Finlanda. Cum spuneam, dupa ce Universitatea va juca iarasi in Divizia A, atunci datele problemei se vor schimba. Piturca are de pe acum câtiva jucatori de la Universitatea in vizor: Ciuca, Stoica, Andrei Ionescu… Si mai sunt jucatori care ar putea sa vina din spate, cum ar fi Dina si altii. Totul depinde numai de ei.


„Speram in calificarea la EURO 2008“


– Toate sperantele acum se indreapta spre CE din 2008.


– Dupa ratarea CM din 2006, normal ca obiectivul cel mai important al nationalei României este participarea la CE din 2008. Asteptam cu emotie tragerea la sorti a preliminariilor EURO 2008, eveniment care va avea loc pe 27 ianuarie la Montreaux (Elvetia). Sperante? Meciurile cu Cehia si Finlanda ne-au dat incredere ca tricolorii pot avea rezultate bune, unii jucatori au inceput sa evolueze la adevarata valoare, iar stranierii joaca la echipele respective. Cum spuneam, speram intr-o altfel de echipa nationala!


– Anul 2005 a fost trist pentru echipa de suflet, Universitatea…


– Am petrecut in liniste si cu cei dragi Sarbatorile de iarna, totul a fost minunat, iar acum imi strici buna dispozitie reamintindu-mi de nenorocirea care s-a abatut in vara anului 2005 asupra Universitatii?! Retrogradarea in Divizia B a fost un dezastru. Nu-mi explic ce s-a intâmplat si cum de a fost posibil ca Universitatea sa ajunga la matineu. Este ceva de neinteles.


– Exista destul de multe semne de intrebare in privinta asta, a retrogradarii. Ce ziceti?


– Intr-adevar, sunt semne de intrebare, ca sa nu le zic altfel… Lotul pe care l-a avut Universitatea in sezonul 2004/2005 nu a fost unul de retrogradare! Afirm asta cu tarie. Campionatul 2003/2004 a fost incheiat de Universitatea pe locul patru, iar in urmatorul campionat, 2004/2005, a retrogradat. In concluzie, un mare semn de intrebare este, iar Universitatea, suporterii, orasul nu meritau rusinea asta.


„Retrogradarea Universitatii ridica multe semne de intrebare“


– Ce s-a putut intâmpla? A vrut cineva mazilirea Universitatii?


– Nu stiu ce sa zic, mai ales ca nimic nu se poate proba. Nu pot sa dau nume, dar lotul Universitatii, omogen, cu jucatori de valoare, sa ajunga ciuca batailor, adica din 30 de meciuri oltenii au câstigat doar patru partide! 15 partide s-au disputat acasa si Universitatea a invins doar in trei! Este incredibil… Si asta in conditiile in care in lotul oltenilor se aflau atunci jucatori selectionati in lotul national cel mare, plus in lotul de tineret, altii cu experienta. De aceea zic ca exista mari semne de intrebare, iar suporterii ar merita macar sa afle adevarul.


– Retrogradarea Universitatii, subiect pentru Dosarele X!


– Nu mai zic nimic… Este un dosar rusinos, iar regretatii Oblemenco, Deselnicu, Crisan, Otet si altii care au dus faima Stiintei in Europa fotbalistica cred ca s-au intors in mormânt in vara lui 2005.


– Universitatea este acum o echipa noua, tânara, cu sanse reale de a repromova in Divizia A. Ca antrenor cu portarii la Universitatea, cum apreciati turul de campionat?


– Trebuie sa precizez ca n-am fost antrenor la Universitatea in fiecare zi de antrenament al lor, ci m-am ocupat doar de portari si in perioadele când nu eram prins la echipa nationala. Asa ne-a fost, de altfel, si intelegerea. Turul campionatului 2005/2006 din Divizia B a fost unul reusit, Universitatea fiind liderul incontestabil al seriei B2, chiar daca oltenii au pornit la drum cu un minus de doua puncte, gratie „stralucirii“ din Divizia A. La asta trebuie adaugat faptul ca Universitatea 2005 este o echipa complet noua, cu jucatori tineri, talentati, dar la inceput fara prea mare omogenitate. Cu timpul, antrenorul Ovidiu Stinga, cu profesionalism, a reusit sa-i mobilizeze pe toti, sa faca o echipa frumoasa, una de reala perspectiva. Cu alte cuvinte, suntem de Divizia A, eveniment care se va produce in vara acestui an. Asa cred eu, ca unul care sunt in miezul problemelor de la Universitatea.


„Bornescu – unul dintre cei mai buni portari“


– Când va fi selectionat Bornescu in echipa nationala?


– Mircea este un portar extraordinar, cu calitati fantastice, dar si un caracter deosebit. Il consider pe Bornescu ca pe unul dintre cei mai buni portari din România! Si el va putea fi in vizorul echipei nationale dupa repromovarea Universitatii.


– Ce ziceti de ceilalti portari de la Universitatea?


– Ei, aici este o problema delicata. Daca Bornescu, Doamne fereste, este suspendat sau accidentat, nu avem un portar de rezerva de valoarea lui. Banica este acum la Poiana Câmpina, iar Silviu Lung jr., un portar foarte talentat, este inca tânar, necopt. Având in vedere obiectivul Universitatii, nu prea poti sa te bazezi in Silviu Lung jr. in cazul, repet, al absentei lui Bornescu. Eu l-am avertizat pe finantatorul Universitatii inca din vara anului trecut ca la capitolul portari ar putea sa apara probleme mari. Sa dea Dumnezeu sa nu apara!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU