21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea a invins la limita

Chelsea a invins la limita

Zapada care a acoperit Anglia a cam dat peste cap competitia de fotbal, din 46 de partide programate in cele patru divizii, 17 fiind amânate. In prima liga, in etapa a 19-a, s-au disputat sapte meciuri, jocurile Newcastle – Charlton, Bolton – Middlesbrough si Blackburn – Sunderland urmând sa fie reprogramate.


Lidera campionatului, Chelsea Londra, a obtinut o noua victorie, a 17-a din acest sezon, si a patra la limita, din ultimele cinci etape. Trupa lui Jose Mourinho a reusit inca un 1-0, in urma caruia s-a intors cu toate punctele de pe terenul lui Manchester City. Unicul gol al meciului a fost marcat de mijlocasul Joe Cole, in minutul 79. Capitanul londonezilor, Frank Lampard, a intrerupt seria celor 164 de meciuri consecutive jucate pentru Chelsea, el nefiind convocat pentru aceasta partida, din cauza unei gripe.


Lampard, de 27 de ani, si-a inceput seria de meciuri consecutive pe 13 octombrie 2001, când Chelsea a invins pe Leicester City, cu scorul de 2-0, inlocuindu-l, in minutul 73, pe olandezul Jimmy Floyd Hasselbaink. De atunci, internationalul cu 37 de selectii in reprezentativa Albionului a evoluat, fara intrerupere, in toate partidele disputate de Chelsea in Premier League.


„Diavolii“ au clacat la Birmingham


Gratie victoriei de miercuri seara, gruparea patronata de Abramovici s-a distantat la 11 puncte de Manchester United, echipa care a remizat, in deplasare, scor 2-2, pe terenul celor de la Birmingham City. Olandezul Van Nistelrooy a deschis scorul inca din minutul patru, dar avantajul elevilor lui Alex Ferguson nu a durat decât pâna in minutul 18, când Clapham a egalat pentru gazde. In partea secunda, Wayne Rooney a adus pe Manchester in avantaj (’53), insa atacantul uruguayan Pandiani, fost la Deportivo La Coruna, a marcat din nou pentru Birmingham (’78), care s-a ales cu un punct dupa confruntarea cu „diavolii“.


Liverpool, la al noualea succes consecutiv


Derbiul orasului Liverpool a fost adjudecat fara probleme de detinatoarea trofeului Ligii Campionilor, Gerrard si compania câstigând cu 3-1 pe terenul rivalilor de la Everton. Peter Crouch s-a lipit in sfârsit la gol si, dupa reusita din runda trecuta, a punctat iarasi pentru „cormorani“, deschizând scorul pe „Goodison Park“ (’11). Capitanul Steven Gerrard a facut rapid 2-0 (’18) si conturile erau incheiate. Golul lui James Beattie (’42) a reaprins sperantele gazdelor, dar Djibril Cisse si-a linistit adversarii imediat dupa pauza, când a inchis si tabela (’47). Doi jucatori de la Everton, mijlocasul Mikel Arteta si fundasul Philip Neville, au fost eliminati, in minutele 68 si 90. Aceasta a fost a noua victorie consecutiva obtinuta de Liverpool, care ocupa acum locul al treilea in clasament, la patru puncte in spatele lui Manchester.


Iata si celelalte rezultate ale etapei a 19-a, inregistrate miercuri seara: West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 2-0, West Ham United – Wigan Athletic 0-2, Arsenal – Portsmouth 4-0, Fulham – Aston Villa 3-3.


Se poate relansa campionatul


In clasament, Chelsea are 52 de puncte, cu 11 mai multe decât Manchester, in timp ce Liverpool, echipa de pe locul trei, a acumulat 37 de puncte, insa are cu doua meciuri mai putin decât „albastrii“ lui Mourinho. Inca doua victorii ale „cormoranilor“, coroborate cu un succes in meciul direct, ar apropia trupa lui Rafa Benitez la sase puncte de Chelsea, fapt ce ar relansa campionatul.


In Premier League se va juca si in ultima zi a anului, mâine fiind programata etapa a 20-a: Aston Villa – Arsenal, Charlton – West Ham, Chelsea – Birmingham City, Tottenham – Newcastle, Portsmouth – Fulham, Sunderland – Everton, Liverpool – West Bromwich, Wigan Athletic – Blackburn Rovers, Manchester United – Bolton Wanderers, Middlesbrough – Manchester City.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS