5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStaicu sapa cu Ilinca

Staicu sapa cu Ilinca

Actualul finantator al Universitatii pretinde ca primaria ii pune bete in roate in privinta vânzarii unor terenuri, motiv pentru care acum are unele probleme cu lichiditatile. Mititelu afirma insa ca bugetul echipei este asigurat pâna in vara lui 2006.


In istoria fotbalului, Dinel Staicu ramâne finantatorul sub al carui management Universitatea a retrogradat in Divizia B, dupa 41 de sezoane in prima liga. Evenimentul, petrecut dupa campionatul 2004/2005, a atras dupa sine si plecarea lui Staicu de la cârma clubului de pe Unirii, desi multe voci pretind ca actualul proprietar al brandului Universitatea, Adrian Mititelu, este, intr-un fel, dirijat inca de fostul patron al clubului alb-albastru. Se vorbeste ca unele afaceri ale lui Mititelu sunt controlate de Staicu… Dar câte nu se vorbesc intr-un oras ca al nostru, bolnav in scenarite, unele „scrise“ insa chiar de cei care au interes sa abureasca presa!


De câteva zile, prin urbea noastra circula un zvon, cum ca Dinel Staicu ar fi cumparat de la Stefan (George) Ilinca creantele pentru jucatorii cedati de FC Caracal Universitatii Craiova, ca Adrian Mititelu ar avea probleme cu lichiditatile, ca are inca datorii destul de substantiale in valuta catre… Paul Valuta, ca urmeaza sa imparta pamânturile cumparate cu alt mostenitor etc.


Ilinca: „Am stabilit doar o intelegere cu Staicu“


In privinta zvonului privind cumpararea de catre Dinel Staicu a creantelor asupra jucatorilor de la FC Caracal transferati in vara la Universitatea, principalul actionar al gruparii din „Orasul Minunilor“, Stefan (George) Ilinca, a afirmat ieri: „Problema de care va interesati este falsa, ca sa zic asa. Acele creante asupra jucatorilor transferati in vara de la FC Caracal la Universitatea Craiova nu pot avea nici o implicatie asupra echipei de fotbal Universitatea, deoarece domnul Adrian Mititelu a garantat cu altceva, respectiv cu active. N-am vândut aceste creante domnului Dinel Staicu, asa cum ziceti ca ati aflat, ci noi doi, Staicu si cu mine, ca oameni de afaceri, am stabilit o intelegere in privinta creantelor. Atât si nimic mai mult“.


Am dorit sa consemnam si punctul de vedere al lui Dinel Staicu, dar secretara, la telefon, ne-a lamurit imediat: „Regret ca nu va pot ajuta, dar domnul Staicu a lasat ordine precise in legatura cu relatia dumnealui cu presa, adica a spus ca nu mai comenteaza nimic!“.


Mititelu: „Am garantat plata jucatorilor cu un teren“


In final, l-am chestionat asupra tuturor zvonurilor pe actualul finantator al Universitatii, Adrian Mititelu. Acesta nu a fost surprins de zvonurile care se aud prin Craiova: „Nu-mi spuneti noutati. Sunt zvonuri vechi, ca sa zic asa. Eu stiu cine le fabrica si le raspândeste, dar nu pot sa-i dau numele. S-o luam in ordine. In vara, când am cumparat jucatori de la FC Caracal in valoare totala de 800.000 de dolari, s-a stabilit ca aceasta suma s-o achit in trei transe: una la semnarea contractului (300.000 de dolari, pe care i-am achitat), iar urmatoarele doua transe trebuie sa le achit in iulie 2006 si ianuarie 2007. Cei de la FC Caracal au dorit sa garantez cu active, motiv pentru care am pus, ca garantie a platilor, un teren al meu, in suprafata totala de 3.000 mp. Daca eu, ipotetic vorbind, nu le dau banii, ei scot la vânzare acel teren si cu asta basta. George Ilinca poate sa faca tot ce vrea cu acea garantie, nu-i problema mea. Oricum, jucatorii ramân la Universitatea, asa ca nu vad de ce se zvoneste altceva… Sunt in termen cu platile si voi fi si la urmatoarele doua termene de plata, din 2006 si 2007“.


Probleme cu lichiditatile


In legatura cu celelalte probleme, patronul Stiintei a afirmat: „Probleme cu lichiditatile? Intr-adevar, nu stau foarte bine acum cu lichiditatile. La valoarea bunurilor mele, ar trebui sa am câteva milioane de euro in cont, dar mi s-a blocat de catre primarie vânzarea unor terenuri. Repet, acum nu stau prea bine cu lichiditatile, dar bugetul pentru Universitatea nu va avea de suferit. Este asigurat pâna in vara anului 2006, adica am bani in cont. Aveam in plan foarte multe chestii de construit, dar sunt blocat. De exemplu, in urma cu aproape o luna, Solomon mi-a blocat vânzarea unui teren in valoare de patru milioane de euro! Daca eu as fi avut acum acesti bani, o parte dintre ei ii alocam Universitatii. Iar in legatura cu faptul ca as avea de dat bani lui Paul Valuta, asta este problema mea personala si care n-are nici o legatura cu bugetul Universitatii. De fapt, se lanseaza la adresa mea multe zvonuri, multe nemernicii. Mai spuneti ca ati aflat si de o problema cu mostenitorii pamânturilor cumparate de mine, ca ar urma sa le impart cu cineva… Nu este adevarat, acesta-i raspunsul meu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS