Acasă Sport Koopman, mai scump decât Stinga

Koopman, mai scump decât Stinga

Olandezul va primi pâna la vara 35.000 de euro, in timp ce „Strâmbu“, care joaca mai multe roluri, va primi in aceeasi perioada 25.000 de euro.


Universitatea Craiova va demara in scurt timp pregatirile pentru returul de campionat, partea a doua a sezonului anuntându-se deosebit de disputata. Trei australieni, Dodd, Raid si Clark, si doi români, fratii Mihai si Florin Costea, au semnat pâna acum cu Stiinta si n-ar fi exclus ca pe lista noutatilor sa apara si alte nume. Pe lânga acestia, echipa din Banie va fi ajutata de pe margine de un tehnician nou, olandezul Martin Koopman, pe care Ovidiu Stinga l-a convins sa vina in Banie. Acesta urmeaza sa pregateasca echipa mare alaturi de Stinga si va fi „principal“ in meciurile in care Ovidiu se va afla pe teren, va coordona activitatea la echipa satelit, dar si grupele de copii si juniori ale Stiintei. Pentru toate acestea, olandezul va avea un contract pâna la vara care ii va aduce mai multi bani decât lui Ovidiu Stinga, care este, de asemenea, policalificat, indeplinind rolurile de jucator, antrenor si manager general.


Banii conving


Stinga are un contract, confirmat de oficialii craioveni, de 50.000 de euro, ceea ce inseamna ca pâna la vara mai are de primit jumatate din suma. In schimb, cu stiinta lui Ovidiu, Koopman a primit o oferta de 35.000 de dolari pentru a veni in Banie. „Este normal ca Martin Koopman sa primeasca mai multi bani. Este un antrenor valoros, care vine dintr-un fotbal profesionist in adevaratul sens al cuvântului. In plus, exista aceasta diferenta a standardului de viata intre cele doua tari. Nu puteam sa-l convingem sa vina la Universitatea decât daca ii ofeream un câstig mai mare decât cel care il putea obtine usor in Olanda“, a spus ieri unul dintre oficialii olteni implicati in aducerea lui Martin Koopman la Craiova. Olandezul este asteptat sa soseasca in Banie la mijlocul lunii ianuarie, o data cu antrenorul Ovidiu Stinga, si va avea un contract pe sase luni, dupa care, in cazul in care se va dori continuarea colaborarii, partile va trebui sa se aseze din nou la masa negocierilor.


Socoteala de acasa…


Oficialii olteni intentionau sa aduca in acest retur la echipa un preparator fizic si un nutritionist, dar dupa vizita directorului de marketing, Adrian Popa, la Eindhoven, au lasat-o mai moale, chiar daca aceste piste n-au fost complet abandonate. „Am lasat câteva oferte acolo. E greu sa convingi o persoana calificata in aceasta munca sa vina in România in conditiile in care, in Olanda, câstiga patru-cinci mii de euro pe luna, adica anual obtine un venit de aproximativ 60.000 de euro“, spunea Adrian Popa, la intoarcerea din Olanda. Si asta in conditiile in care, in prezent, cel mai mare contract la Universitatea Craiova il are Ovidiu Stinga (50.000 de euro). El este urmat in top de Mircea Bornescu, Daniel Orac si Piturca jr., cu câte 40.000 de euro pe an.

Exit mobile version