21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSaceanu, confirmare... pe jumatate

Saceanu, confirmare… pe jumatate

Unul dintre cele mai reusite transferuri realizate in vara de Universitatea a fost cel al lui Robert Saceanu, un mijlocas constant si muncitor, dar prea defensiv.


Sosit la Universitatea intr-un moment delicat, când suporterii erau dezamagiti, irascibili si neincrezatori in sansa de reusita a echipei, Robert Saceanu a fost unul dintre fotbalistii care le-a schimbat viziunile, convingându-i ca obiectivul prestabilit este realizabil.


Intrat in „hora“ recladirii mitului alb-albastru, Saceanu nu numai ca a demonstrat ca merita sa se numere printre titularii lui Ovidiu Stinga, ci a reusit sa câstige respectul coechipierilor si, nu in ultimul rând, al adversarilor din teren. A fost intotdeauna omul potrivit la locul potrivit. A stiut sa inchida culoarele rivalilor, sa-si propulseze echipa in atac, desi unii il considera un jucator defensiv, si mai ales sa-si puna in valoare colegii din linia ofensiva.


Comparat cu Gattuso


Stilul de joc al lui Robert Saceanu a fost comparat, in dese rânduri, de ultrasii olteni cu cel al lui Genarro Gattuso, mijlocasul lui AC Milan. Asemanarea nu este deloc exagerata, cei doi fotbalisti având destule puncte comune. In primul rând agresivitatea pozitiva din timpul jocului, ambitia, capacitatea de efort, tehnica si chiar fizionomia.


Aceste calitati le-a demonstrat cu vârf si indesat Robert Saceanu in cele 18 partide in care a evoluat, fiind protagonistul singurului gol din meciul cu Dunarea Giurgiu, o reusita superba de la 20 de metri. Insa aportul sau la echipa a fost mult mai mare decât obtinerea celor trei puncte din runda a sasea, a fost unul dintre mijlocasii care ocupa podiumul in ceea ce priveste pasele decisive. In plus, mijlocasul central este liderul echipei in topul recuperarilor, capitolul la care au mai „candidat“ Ovidiu Stinga, Gabriel Velcovici si Ovidiu Dananae.


Ramâne un jucator de viitor


La 22 de ani, Robert Saceanu a etalat destule calitati, dovada fiind titularizarea lui regulata. Câstigând increderea lui Ovidiu Stinga, pe parcursul turului de campionat, va fi greu de crezut ca mijlocasul craiovean va „sari din schema“, fiind unul dintre preferatii acestui post, indiferent de ce achizitii vor mai face oficialii olteni. Mai mult ca sigur, Saceanu va fi unul dintre pilonii Universitatii si in partea a doua a campionatului. O data pentru ca Razvan Fritea nu s-a acomodat cu cerintele „olandezului“, apoi pentru ca nu i se poate reprosa nimic, iar atuurile acestuia trebuie valorificate la maximum. In plus, Robert Saceanu, daca isi va mentine „cadenta“ si Universitatea va reveni in atentia fotbalului românesc, nu este exclus sa cocheteze cu echipa nationala, fapt confirmat chiar de selectionerul Victor Piturca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS