12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Omul bun la toate

Universitatea a stiut pentru ce se „cearta“ cu Pandurii in vara trecuta, fundasul central demonstrându-si valentele tehnice cu vârf si indesat, indiferent pe ce post a evoluat.


Evoluând mai mult in Divizia C, Dorel Stoica a fost remarcat de reprezentantii lui FC Caracal si, dupa putin timp, inrolat la divizionara B. Prestatiile jucatorului de 28 de ani nu au stat deloc sub titulatura anonimatului, lucru confirmat in vara acestui an, atunci când, desi semnase cu Universitatea, ajunsese in curtea celor de la Pandurii Târgu Jiu. Litigiul dintre cele doua grupari a fost anihilat insa inainte de a ajunge in fata comisiilor din cadrul FRF. Divizionara A a strâns din dinti atunci când a constientizat ca nu poate câstiga lupta, in timp ce Universitatea se poate declara foarte multumita din toate punctele de vedere. Atât financiar, pentru ca transferul acestuia nu a necesitat o suma foarte mare, cât si profesional.


Titular indiscutabil


Desi a lipsit la mai multe partide amicale sustinute de juveti, in plus, a avut si câteva divergente cu Ovidiu Stinga (amicalul de la Giurgiu), Dorel Stoica a fost utilizat in 14 dintre intâlnirile Universitatii in esalonul secund. Atributiile acestuia nu au fost deloc usoare. Fie ca a jucat fundas central, libero sau chiar mijlocas ofensiv, Stoica si-a dus misiunea la bun sfârsit de fiecare data. Dovada sunt cele cinci goluri primite de alb-albastri pe parcursul intregului tur de campionat. Si-a depasit atributiile marcând doua goluri superbe, primul cu Astra Ploiesti din lovitura libera, respectiv un penalti in meciul din Cupa României cu FC National. La ambele reusite, portarii nu au avut nici o reactie.


Are calitatile unui fotbalist de clasa


Contestat in vara de suporterii olteni, pentru ca intentiona sa evolueze in Divizia A, la Pandurii, Dorel Stoica a beneficiat pe parcursul campionatului de foarte multa „caldura“ din partea publicului oltean. De ce? Pentru ca a stiut sa dezamorseze tensiunea si sa-si declare dragostea fata de culorile pe care le reprezinta. Nu o data a ridiculizat gruparile rivale, in timp ce slavea Universitea, dar nu cu aceste lucruri a intrat pe sub pielea ultrasilor. Ci prin eleganta cu care tine mingea, paseaza sau dribleaza, prin modul cum vede jocul, intuitia si precizia paselor sau a executiilor libere. In plus, Stoica este genul de fotbalist care joaca in echipa, nu este un individualist, insa muncitor si modest, atuuri care nu pot conduce decât spre performanta.


Viitorul suna bine


Calitatile lui Dorel Stoica nu aveau cum sa treaca neobservate de Victor Piturca, selectionerul României afirmând la un moment dat ca „este un jucator complet si ramâne sub supraveghere“. Fundasul oltean nu spera sa auda vreodata asemenea cuvinte, pentru ca nivelul la care jucase in trecut si vârsta pe care o are nu constituiau decât dezavantaje. Cu toate acestea, Stoica s-a declarat magulit ca a stârnit interesul lui Piturca si a afirmat ca „ar fi o mare onoare“ daca ar imbraca macar o data tricoul nationalei. Pentru a realiza acest lucru, fundasul central a marturisit ca „prioritar este obiectivul Universitatii si apoi evolutiile din Divizia A, pentru ca acolo se observa daca ai sau nu valoare de echipa nationala“.


Oricum, Dorel Stoica este unul dintre cei mai valorosi jucatori din lotul alb-albastru si cu certitudine va ramâne in topul preferintelor suporterilor olteni, deoarece este un jucator imprevizibil si totodata constant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS