12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVot pentru viitorul fotbalului gorjean

Vot pentru viitorul fotbalului gorjean

Adunarea Generala a AJF va decide astazi cine va conduce fotbalul gorjean in urmatorii patru ani


Delegatii celor 30 de structuri sportive cu drept de vot in Adunarea Generala a AJF vor decide astazi soarta fotbalului gorjean, având posibilitatea sa voteze pentru continuitate, Ion Corlan, sau pentru schimbare, Mihai Prunariu ori Sergiu Gaman. Pentru ca Adunarea Generala sa fie statutara, trebuie sa fie prezenti cel putin 20 de delegati, votul fiind secret.


Candidatul la functia de presedinte care isi asigura jumatate plus unu din voturile exprimate este declarat câstigator din primul tur, in caz contrar primii doi candidati urmând sa intre in turul doi. Supervizor al alegerilor din partea FRF a fost desemnat Nicu Neagoe, presedintele AJF Dolj.


Tot astazi vor fi votati noul vicepresedinte cu probleme competitionale, Ion Balanescu sau Marius Vlaicu, precum si vicepresedintele care se ocupa cu problemele antrenorilor, arbitrilor si observatorilor, ales dintre Gheorghe Tutunaru si Ion Savulea.


Gaman nu stie de ce vrea sa fie presedinte


Fost director executiv al clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu si actual observator, Sergiu Gaman nu stie de ce candideaza pentru sefia AJF, dar considera ca are sanse mari sa câstige.


„Am ramas surprins de multele probleme din fotbalul gorjean. Candidez la functia de presedinte, dar nu pentru statutul de observator dat automat de functie“, si-a motivat Gaman candidatura.


Lupta impotriva coruptiei din fotbalul gorjean este un punct in programul electoral al lui Gaman, dar acesta nu cunoaste date concrete despre eventuala coruptie la nivelul AJF. Munca, experienta ca fotbalist, competenta si credibilitatea sunt atuurile lui Gaman la aceste alegeri, in opinia sa. Acesta are si puncte slabe pe care si le reproseaza: „N-am avut o colaborare buna cu Sandoi si am gresit când am alergat un ziarist la meciul cu Sportul“.


Corlan cere continuitate


Ion Corlan este presedintele AJF Gorj de mult timp, iar pâna in prezent a fost reales fara ca postul sau sa fie amenintat de vreun contracandidat. Totusi, acesta nu a avut timp sa-si finalizeze proiectele si cere electoratului sa voteze pentru continuitate. Corlan mizeaza pe faptul ca a fost un bun coleg si sfatuitor, iar AJF Gorj are o imagine buna la nivelul FRF. „Eu sunt echidistant. Am avut capacitatea sa-i ascult pe fiecare si sa iau o decizie. De fiecare data când am fost ales presedinte echipa campioana a judetului a promovat in Divizia C“, a sustinut Ion Corlan.


Prunariu vrea dinamism


Mihai Prunariu este presedintele Comisiei Judetene de Arbitri Gorj, iar acum vrea sa conduca fotbalul gorjean. El este sustinut de secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Baloi, si ar putea fi cel mai tânar presedinte din tara. Este singurul dintre cei trei candidati care are calificare in managementul sportiv.


„Vreau o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste AJF-ul, o implicare mai mare in ceea ce priveste relatia cu cluburile de fotbal pe plan judetean. Am si un proiect de construire a unui sediu pentru AJF. S-au facut si lucruri bune, insa eu imi doresc o asociatie cât mai dinamica, cu activitate cât mai complexa si o mai mare implicare in sustinerea fotbalului judetean. Am pregatirea si experienta sa conduc fotbalul din Gorj in urmatorii patru ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS