13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua, aproape de primavara europeana

Steaua, aproape de primavara europeana

Elevii lui Protasov sunt hotarâti sa invinga astazi si sa acceada astfel in fazele superioare ale celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi.


Etapa a patra a fazei grupelor Cupei UEFA va debuta astazi, când sunt programate meciurile din grupele A, B, C si D, si se va incheia mâine, cu partidele din grupele E, F, G si H. In aceasta faza a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi vor evolua si formatiile românesti Steaua, Dinamo si Rapid, toate trei având meciuri pe teren propriu. Steaua va juca astazi, in timp ce meciurile echipelor Dinamo si Rapid sunt programate mâine.


Steaua – Halmstad


Partida dintre Steaua si Halmstad, din cadrul grupei C, se va juca astazi, de la ora 21.45 (TVR 1, in direct), pe stadionul din Ghencea. Intâlnirea va fi arbitrata de o brigada din Macedonia, avându-l la centru pe Emil Bozinovski, care va fi ajutat la cele doua linii de Mijalce Mihajlov si Ljubomir Krstevski. Arbitru de rezerva va fi Aleksandar Stavrev. Delegatul UEFA pentru acest meci va fi Emmanuel Manos Mavrokoukoulakis din Grecia, iar observator pentru arbitri va fi englezul Donald McVicar.


Cel mai bun jucator al formatiei Halmstad, islandezul Gunnar Heidar Thorvaldsson, nu va putea evolua in partida cu Steaua, el suferind o fractura de tibie. Thorvaldsson s-a accidentat in urma cu o saptamâna, in timpul stagiului de pregatire efectuat de formatia suedeza in Turcia, si va lipsi de pe gazon 45 de zile. Antrenorul Jan Andersson a spus ca accidentarea lui Thorvaldsson, care a inscris 16 goluri in acest sezon in campionatul Suediei, este o grea lovitura pentru echipa sa.


Derbiul grupei C se va juca in Italia, intre Sampdoria si Hertha Berlin, ambele echipe vizând victoria pentru a-si asigura accesul in 16-imi.


Celelalte partide


In grupa A, TSKA Sofia, o echipa care si-a pierdut aproape orice speranta de a accede in faza urmatoare, va juca acasa cu Viking, formatie care are sanse destul de bune de a promova in 16-imi. Un meci pe muchie de cutit se va juca la Praga, acolo unde Slavia va primi replica celor de la AS Monaco.


In ambele partide din grupa B, Brondby – Espanyol si Maccabi Petach-Tikva – Lokomotiv Moscova, formatiile oaspete sunt favorite.


Cu doua victorii la activ, Litex Loveci asteapta linistita confruntarea de acasa, din grupa D, cu AZ Alkmaar, bulgarilor fiindu-le necesar un singur punct pentru a se califica. „Cenusaresele“ acestei grupe, Grasshoppers si Dnipro Dnepropetrovsk, se vor infrunta in Elvetia, gazdele având prima sansa de victorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS