13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlteni in documentare

Olteni in documentare

Din dorinta de a transforma Universitatea intr-un club de talie europeana, oficialii craioveni vor incerca sa copieze modelul olandez.


Directorul de marketing si „principalul“ Universitatii vor parasi Bania mâine, in jurul prânzului, având ca destinatie Olanda. Scopul deplasarii este unul pur profesional. Adrian Popa si Ovidiu Stinga vor incerca sa colaboreze cu oficialii gruparii PSV Eindhoven in ideea de a copia modul de organizare, cel administrativ si, nu in ultimul rând, cel legat de pregatire si tactica de joc. „Lectia“ va incepe chiar de la centrul de copii si juniori, va continua cu echipa mare si se va sfârsi cu vârful „piramidei“, adica tot ceea ce inseamna structura acestui club emblematic din „Tara Lalelelor“.


„Va fi o vacanta cu caracter educativ, adica vom merge la «scoala». Vrem sa vedem stilul de lucru olandez, administrativ si organizatoric, si vom incerca sa-l punem in practica si la Craiova, pentru a da alta fata Universitatii. Avem nevoie de o schimbare si, daca tot avem posibilitatea sa colaboram cu un club de talia celui din Eindhoven, nu vad de ce nu am face-o. Guus Hiddink s-a aratat incântat de aceasta propunere si nu a exclus posibilitatea de a ne ajuta reciproc, adica un schimb de jucatori si de experienta. Momentan, nu se pune problema unui transfer, dar, pe viitor, nu se stie“, a afirmat Adrian Popa.


Directorul de marketing a mai spus ca, dupa sarbatori, primul fotbalist al Universitatii care se va pregati cu fosta echipa a lui Stinga va fi Mihai Dina, neexcluzând posibilitatea ca si alti componenti ai Universitatii sa fie chemati pe parcurs la Eindhoven. „Primul care se va antrena in Olanda va fi Dina, acesta va veni dupa Sarbatorile de iarna, iar când se va intoarce va putea transmite si colegilor lui ceea ce a vazut, modul de pregatire si tacticile folosite“, a completat Popa.


Stinga va fi, din nou, elev


In intentia de a imprima Universitatii stilul de joc olandez, Ovidiu Stinga, pe lânga faptul ca va „superviza“ ce se petrece in curtea celor de la PSV, va urma si câteva cursuri de antrenorat. „Olandezul“ intentioneaza sa obtina si o diploma care sa-i dea dreptul sa antreneze in prima liga din România. In plus, se va putea folosi de cunostintele dobândite pentru a-si duce la bun sfârsit misiunea.


Universitatea va achizitiona un medic si un bucatar


Adrian Popa a mai afirmat ca Universitatea isi va intari lotul cu doua nume, insa nu este vorba de jucatori, ci de un medic si un bucatar, care sa insoteasca gruparea alb-albastra in toate deplasarile.


„Pe lânga Martin Koopman, care va fi secundul lui Ovidiu la echipa mare si va superviza Primavara, vom mai coopta un medic si un bucatar, mai bine zis, un sef nutritionist. Cei doi vor colabora pentru ca jucatorii sa aiba cea mai buna medicamentatie si hrana, pentru ca nu mai vrem sa facem totul dupa «ureche». In acest fel, nu vom mai sta la mâna celor de la restaurante. In plus, fotbalistii Universitatii vor beneficia de o alimentatie corecta, specifica sportivilor de mare performanta“, a conchis Adrian Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS