13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Galagie sub panou

Sala de sport a CSS „U“ Craiova de pe strada Gheorghe Doja a gazduit timp de trei zile cea de-a doua editie a Memorialului de baschet „Nicolae Popescu“. Peste 200 de copii cu vârsta cuprinsa intre noua si 17 ani, de la cluburi din Craiova, Vâlcea si Cluj, au fost prezenti pentru a cinsti memoria fostului antrenor de la CSS si pentru a-si etala calitatile in disputa de sub panou.


„Nu s-a pus problema unei intreceri. Important nu a fost stabilirea unor câstigatori, ci faptul ca 200 de copii au jucat cu placere baschet“, a explicat scopul competitiei Liviu Manea, antrenor la CSS „U“ Craiova, club care s-a ocupat cu organizarea evenimentului.


Concursul a avut loc atât la masculin, cât si la feminin, pe trei categorii de vârsta. In intrecerea baietilor au participat doua echipe (CSS „U“ Craiova si „Stefan Odobleja“) formate din copii nascuti in anii ’88-’89 si ’90-’91 si trei (BC Radical Craiova si doua de la CSS) de ’94-’95. In schimb, la fete prezenta a fost mult mai numeroasa. La categoria ’91-’92 s-au intrecut patru echipe, CSS Universitatea, CN „Fratii Buzesti“, CN „Elena Cuza“ si CN „Stefan Odobleja“, in timp ce la ’93-’94 si ’95-’96 s-au „duelat“ sub panou doua formatii din Vâlcea, doua de la CSS si una din Cluj.


„Este foarte bine ca tot mai multi copii sunt atrasi de baschet. Acesta a fost si scopul memorialului. Fata de anul trecut, la aceasta editie au participat mai multe echipe, iar la urmatoarea ne dorim ca numarul sa creasca. Vrem sa permanentizam astfel de actiuni“, a afirmat Marius Toma, director adjunct la DSJ Dolj (coorganizatoarea acestui eveniment) si fost elev al regretatului antrenor Nicolae Popescu. Toti copiii au primit din partea organizatorilor dulciuri, diplome si plachete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS