17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConcluzii la final de an

Concluzii la final de an

La finele acestui tur de campionat, antrenorul Stinga a vorbit despre parcursul Universitatii si a scos in evidenta atât lucrurile pozitive, cât si cele negative.


Obiectivul Universitatii este pe jumatate indeplinit, elevii lui Ovidiu Stinga reusind sa se situeze la finalul turului in fruntea clasamentului, cu 33 de puncte si +11 la „adevar“, cu mentiunea ca juvetii au pornit cu un deficit de doua puncte. Alb-albastrii au contabilizat unsprezece victorii, in timp ce numarul remizelor si cel al infrângerilor se ridica la doi. Un parcurs excelent, tinând cont de faptul ca totul a fost luat de la zero in vara, insa nu putem spune acelasi lucru si despre evolutiile tinerilor jucatori, fluctuatiile consemnate pe final putând pune in pericol obiectivul stabilit. Prestatiile mai putin bune l-au ajutat pe Stinga sa-si dea seama de toate atuurile pe care le detine, dar si de posturile deficitare.


Defensiva, punctul forte


In bilantul intocmit de „olandez“, apararea a fost singurul capitol notat cu plus, si asta pentru ca munca prestata de Ciuca, Dorel Stoica si Mitchell este reflectata de numarul foarte mic de goluri primite, in doar cinci situatii Bornescu fiind depasit. Singurul care nu a reusit sa confere prea multa siguranta defensivei a fost australianul, pentru ca este un jucator de moral, in timp ce capitanului Ciuca si elegantului Stoica nu li se pot reprosa prea multe. Acest lucru a fost evidentiat si de Stinga, care a afirmat ca vrea „si o a doua varianta pentru postul de fundas stinga“.


Axul central, in deficit


In ceea ce priveste linia de mijloc, lucrurile nu au fost chiar roz in ultima perioada, multi dintre titularii de baza neridicându-se la cerintele lui Stinga. Tehnicianul oltean a punctat aceasta situatie foarte sec: „Ne trebuie doi mijlocasi de banda si unul defensiv. Din pacate, nu avem inca inlocuitorii acestor posturi, pentru a crea concurenta. Sper sa putem rezolva aceste deficiente in perioada de pregatire din iarna“. „Olandezul“ a recunoscut ca se astepta la mai mult din partea lui Razvan Fritea, pe care il considera un jucator tehnic, dar care nu a reusit sa se impuna. Când a vorbit despre titularii cu lacune, Stinga a facut referire la Ovidiu Dananae, Robert Saceanu si Gabriel Velcovici, care, pe fondul oboselii si al sarcinilor multiple, nu au mai avut randamentul scontat pe final de tur.


Atacul, o problema majora


Problema ofensivei a fost dezbatuta pe larg de antrenorul Universitatii, in ciuda faptului ca au existat destule variante viabile. Stinga a apreciat debutul furtunos al celor doua cupluri de atac pe care le-a avut la dispozitie, insa nu si-a explicat decaderea lui Daniel Orac, Mihai Dina, Salih Jaber si Alexandru Piturca din finalul turului de campionat. „Olandezul“ a afirmat ca este in cautarea altor doua vârfuri veritabile, cu ajutorul carora Universitatea sa nu mai iroseasca cinci-sase ocazii clare pe meci. „Toti au avut un debut fulminant, reusind sa-si faca datoria aproape la fiecare meci. Nu stiu ce s-a intâmplat pe parcurs, unii dintre ei au intrat intr-o umbra inexplicabila, in timp ce Salih si Dina s-au jucat cu ocaziile, fara sa mai concretizeze ceva. Imi doresc cel putin un vârf, care sa poata fi constant la fiecare intâlnire. Am pierdut foarte multe puncte din cauza lipsei de concentrare in faza de finalizare si nu vreau sa se mai repete acest lucru si in retur“, a spus Ovidiu Stinga.


Multumit de realizari


Desi a punctat mai mult lacunele, Stinga s-a declarat multumit de parcursul echipei, in opinia sa Universitatea etalând un fotbal de calitate, poate cel mai bun din Divizia B. Si aici a inclus si parcursul din Cupa României, pe care l-a considerat un bonus binevenit pentru elevii sai, din punct de vedere al increderii in propriile forte. „Am avut un parcurs ascendent, din toate punctele de vedere. In campionat am dominat in clasament, iar in Cupa am intâlnit echipe de calibru si zic eu ca nu am dezamagit. Echipa s-a omogenizat, legaturile de joc au inceput sa apara si cred ca va fi bine in retur, atunci când ne vom si intari“, a concluzionat Ovidiu Stinga, optimist in ceea ce priveste obiectivul propus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII