10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEvolutii fluctuante

Evolutii fluctuante

De la primul esec inregistrat, cu Unirea Urziceni, jucatorii Stiintei nu au mai fost atât de eficienti in linia ofensiva, in ciuda oportunitatilor avute. Elevii lui Ovidiu Stinga au ajuns destul de usor in fata portii, insa au ratat cu seninatate aproape din toate pozitiile.


Dupa un inceput „furtunos“ al alb-albastrilor, care au obtinut noua victorii consecutive intr-o maniera categorica, incluzându-le si pe cele din Cupa României, cu Progresul Corabia si CFR Cluj, Universitatea a inceput sa faca si meciuri mai putin bune.


La baza evolutiilor fluctuante a stat oboseala, care, in combinatie cu superficialitatea unora dintre titulari, a condus la câteva esecuri pe care suporterii nu le vor uita prea curând, tinând cont de valoarea adversarilor. Si aici intra in calcul Unirea Urziceni, partida in care s-a ratat mult, Poiana Câmpina, unde gazdele au invins fara drept de apel, FC National, unde experienta „bancarilor“ si-a spus cuvântul, FC Sibiu, unde ocaziile au fost putine la numar, si CSM Vâlcea, unde alb-albastrii au atins apogeul ratarilor.


Ciuca si compania si-au putut multumi suporterii doar in partidele cu Petrolul Ploiesti, CS Otopeni si Dacia Mioveni, dispute in care, desi au invins la limita, au convins prin prestatia avuta.


Suporterii au vazut slabiciunile


Oficialii Universitatii au dorit sa-si „consulte“ si fanii in privinta posturilor deficitare, lansând pe pagina de internet un sondaj de opinie. „Ce post credeti ca ar trebui intarit in lotul Universitatii in pauza de iarna?“ este intrebarea lansata pe site-ul oficial al clubului. Si raspunsurile nu au contenit sa apara, pentru ca este stiut faptul ca publicul craiovean este un bun cunoscator al sportului rege.


Fara sa surprinda pe cineva, ultrasii au scos in evidenta atacul, care conduce in „clasamentul“ nerealizarilor, cu 84 la suta, fiind urmat de postul de mijlocas central, cu sapte procente, apoi de cel de portar, cu trei la suta. Posturile de mijlocas dreapta, respectiv stânga completeaza tabloul necesitatilor, cu doar doi la suta, in timp ce linia defensiva nu are o pondere prea mare, doar unu la suta. Sondajul este in plina desfasurare, insa este foarte greu de crezut ca ofensiva poate fi „detronata“.


Atacantii, principalii vinovati


Din etapa a noua vârfurile Universitatii au trecut in anonimat, desi nu au avut motive, pentru ca au fost evidentiati in nenumarate rânduri de mijlocasi. Risipa de efort a celor patru atacanti a fost insa in zadar.


Dezamagirea cea mai mare a venit din partea lui Daniel Orac, care a bifat o singura reusita din actiune, cu Rapid II, in timp ce penaltiul din Cupa cu FC National a fost cea de-a doua si, totodata, ultima lauda a acestuia. Lista ratangiilor este completata cu Salih si Dina, ambii trecuti in umbra in ciuda calitatilor pe care le detin, in timp ce Alexandru Piturca a fost mai mult accidentat.


Nici la Vâlcea alb-albastrii nu au iesit din tipar, nemultumirea antrenorului craiovean fiind vizibila, pentru ca Universitatea a pierdut, din nou, doua puncte foarte importante. „In iarna sper sa gasim un atacant veritabil, pe care sa ne putem baza in orice moment“, a spus Stinga, in timp ce finantatorul craiovean a afirmat, dupa meciul cu CSM, ca il are deja in „vizor“ pe viitorul atacant, insa nu-i va pronunta numele pentru a nu cunoaste esecul in tratative.


Sa speram ca va fi gasita persoana potrivita. In felul acesta s-ar crea o concurenta mai mare pe posturi si atacul se va revigora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS