14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Remiza nefondata

Universitatea a etalat la Râmnicu Vâlcea un fotbal de calitate, insa numarul mare de ocazii avute a fost notat cu zero pe tabela de marcaj, lipsa de concentrare si ghinionul fiind „atuurile“ juvetilor in derbiul de sâmbata.


CSM Vâlcea 0 – Universitatea 0


• Stadion „1 Mai“, spectatori: 9.000.


CSM Vâlcea: Pampea – M. Dumitru, Georgescu, Raicu, Cumpanasu, Cercel – A. Nica (’77, Bolcu), Lepadatu, Murineanu (’90, Rosca) – Florea (’60, Stanca), A. Savu. Antrenor: Adrian Furnica.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Stinga (’90, Fritea), Saceanu, A. Ionescu, Velcovici – Dina (’82, Piturca), Stemat (’65, Salih). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: M. Dumitru, Cercel / Stinga, Saceanu, Velcovici.


• Au arbitrat: M. Martis – L. Sirbu, D. Dumitru.


Vâlcenii promiteau un meci mare, in care tinteau o victorie categorica, dar elevii lui Adrian Furnica nu au pus in pericol poarta aparata de Mircea Bornescu. In plus, s-au aparat orbeste pentru a smulge remiza, savurata la maximum de publicul vâlcean.


Inca din primele minute ale intâlnirii, Universitatea a demonstrat ca a venit cu gândul de a parasi victorioasa terenul de joc, Dina (‘4) fiind foarte aproape de deschiderea scorului, insa lovitura sa de cap a trecut cu putin pe lânga poarta adversa. Tot el avea sa-i tina cu sufletul la gura pe cei trei sute de fani craioveni prezenti in Zavoi, când a facut un slalom de 20 de metri, insa, dintr-o pozitie favorabila, nu a nimerit poarta aparata de Pampea (’33).


Nici Andrei Ionescu nu a fost mai inspirat in momentul finalizarii (’36), sutul acestuia trecând pe lânga poarta, pentru ca Ovidiu Stinga, un minut mai târziu, sa-si „oblige“ sustinatorii sa-si puna mâinile in cap. Primind un „cadou“ din partea terenului de joc, „olandezul“ a lobat balonul peste Pampea, spectator la executie, dar si peste poarta acestuia. Ultima ocazie a „portocaliilor“, pentru ca Universitatea a evoluat in echipamentul de rezerva, a bifat-o acelasi Dina, voleul sau fiind deviat in corner.


Replica gazdelor a fost destul de stearsa in prima parte a intâlnirii, Murineanu fiind la baza celor doua incercari de reusita, insa suturile acestuia nu i-au pus probleme lui Bornescu.


Gazdele nu au contat in joc


Dupa pauza, Universitatea a stat mai mult in terenul advers si a reusit sa-si mai creeze doua ocazii uriase de a marca. „Recitalul“ a fost declansat de Stinga (’49) si a continuat cu un sut violent, expediat de la 30 de metri, de Dorel Stoica, in transversala vâlcenilor (’55). Au urmat Dananae, Stemat, Velcovici, Saceanu si Salih sa-si treaca numele pe lista ratangiilor, pentru ca Andrei Ionescu sa atinga apogeul, când sutul sau, din interiorul careului de 16 metri, a fost blocat in extremis de Pampea, aflat la pamânt.


Toate acestea nu au condus decât la un semiesec, tinând cont de faptul ca riposta vâlceana a lipsit cu desavârsire, fluierul final pecetluind un scor alb, neconform cu cele intâmplate pe terenul de joc. Universitatea si-a pastrat titulatura de lidera, la capatul unei evolutii bune, si priveste increzatoare ultima partida din acest tur de campionat, in care va intâlni „satelitul“ lui Dinamo Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU