16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga a facut bilantul

Stinga a facut bilantul

Antrenorul Universitatii considera ca echipa a progresat mult de la inceputul campionatului, insa regreta ca in vara, dupa ce lotul a fost definitivat, a decis sa nu efectueze o pregatire montana. Stinga s-a lamurit si asupra lotului de jucatori, pe care spera sa-l imbunatateasca in iarna cu jucatori valorosi, creând concurenta pe posturi.


Dupa intâlnirea cu Dacia Mioveni, Ovidiu Stinga a vorbit deschis despre parcursul Universitatii, opinând ca echipa a progresat foarte mult de la inceputul acestui sezon competitional, singura nemultumire fiind consemnata de aparitia prematura a oboselii, acuzata vehement de unii dintre elevii sai. „Olandezul“ a recunoscut ca alb-albastrii nu pot fi constanti in evolutii din cauza lipsei de profesionalism, motivatia fiind mult mai mare in partidele tari, in timp ce concentrarea a fost destul de scazuta cu rivalele mai slabe, delasare care nu a provocat decât neplaceri.


„De la inceputul sezonului si pâna acum, lucrurile s-au imbunatatit vizibil, relatiile de joc au inceput sa apara si, in curând, se poate vorbi despre omogenitate. Din punct de vedere tactic a fost foarte bine, insa fizic… Oboseala si-a facut aparitia prematur, poate si din pricina unei pregatiri nu foarte bune in vara, dar lucrurile acestea vor fi puse la punct in curând, când echipa se va intari si vom putea vorbi despre un cantonament montan. Ce ma ingrijoreaza cel mai tare este lipsa de concentrare a unor jucatori in meciurile cu echipele mai slabe, cum s-a intâmplat cu FC Sibiu, unde gazdele au facut antijoc. M-ar bucura ca toate echipele sa practice un fotbal deschis, cum a jucat Dacia Mioveni“, a spus Stinga, recunoscând ca formatiile defensive pun mari probleme.


Ofensiva a fost criticata


Tehnicianul craiovean a fost destul de dur in declaratii in privinta atacantului irakian, al carui debut fulminant l-a facut sa creada ca este de neinlocuit din ofensiva Universitatii, afirmând acum despre Salih Jaber ca are destule lacune. Nici restul vârfurilor nu l-au convins inca pe Ovidiu Stinga, dezamagirea cea mai mare venind de la Orac, care se zbate mult, dar nu reuseste sa marcheze. „Suferim foarte mult la capitolul ofensiv. Atacantii nu se mai regasesc. Salih nu este bine pregatit, nu face faza defensiva si rateaza enorm. Un atacant care nu reuseste sa marcheze din opt-noua metri, singur cu portarul, inseamna ca nu este lucid. Si Orac este in aceeasi situatie, nu se poate concentra de ajuns. Sunt jucatori de moral. Dina este un fotbalist cu foarte multe calitati, insa anul trecut nu prea a jucat, fiind mai mult accidentat, si se confrunta cu probleme de acomodare. Alex Piturca de asemenea vine dupa o accidentare destul de grea si ii va trebui ceva timp sa revina la normalitate. Sunt convins ca va reusi sa depaseasca acest moment nefast“, a spus Stinga, recunoscând ca este interesat de un virf veritabil.


„Olandezul“ este increzator in privinta ultimelor doua confruntari din acest tur de campionat, in care punctele puse in joc trebuie sa fie contabilizate pentru a ramâne pe primul loc. In plus, exista si posibilitatea ca Universitatea sa se distanteze de CSM Vâlcea, daca va invinge sâmbata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS