10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoar debutantii sunt fericiti

Doar debutantii sunt fericiti


Nicolita, C. Lazar, Bostina si Nesu au evoluat sâmbata seara pentru prima oara in tricoul reprezentativei tricolore, acesta fiind singurul câstig al nationalei noastre in urma confruntarii cu Coasta de Fildes.


Coasta de Fildes – România 2-1


• Stadion „Leon – Bollee“, Le Mans (Franta), spectatori: 10.000.


• Au marcat: A. Kone ’49, B. Kone ’90 / Iencsi ’52.


România: Lobont – Badoi (’86, Stoican), Tamas, Iencsi, Rat (’80, Nesu) – Nicolita (’56, Dica), Paraschiv (’56, C. Lazar), D. Munteanu (’69, Bostina), Cocis (’80, Rosu) – Mutu, Mazilu (’56, D. Niculae). Antrenor: Victor Piturca.


Coasta de Fildes: Gnanhouan – Eboule, Kolo Toure (’63, Kouakou), Kouassi, Boka – Yapi Yapo, Zokora, Yaya Toure (’46, Siaka), Romaric (’73, Kalou) – Drogba (’63, Akale), A. Kone (’73, B. Kone). Antrenor: Henri Michel.


• A arbitrat: Fredi Frodel (Franta)


Reprezentativa de fotbal a României a pierdut sâmbata seara, cu 1-2, meciul amical disputat la Le Mans in compania selectionatei Coastei de Fildes, echipa calificata la CM 2006. Cu ocazia acestei partide, selectionerul Victor Piturca a dat posibilitatea la patru jucatori sa debuteze in echipa nationala. Banel Nicolita a fost titular la prima sa selectie in reprezentativa de seniori a României, in timp ce alti trei fotbalisti, Costin Lazar, Gabriel Bostina si Mihai Nesu, au jucat in repriza a doua, intrând astfel in rândurile tricolorilor. Adrian Iencsi, autorul unicului gol al României, a marcat pentru prima data in cea de-a 26-a partida jucata in tricoul nationalei.


Tricolorii au evoluat apatic


Jocul tricolorilor nu a convins sâmbata seara, elevii lui Victor Piturca evoluând apatic si comitând foarte multe greseli in toate compartimentele. Doar sansa, interventiile lui Lobont si cea a lui Badoi din minutul 82 au salvat echipa noastra de la un esec mai clar, in fata unei echipe tehnice si ambitioase, dar cu deficiente la organizare.


„Elefantii“ au presat defensiva româna inca din debutul partidei, insa suturile lui A. Kone (‘9) si Yapi Yapo (’12, ’15, ’26) nu s-au concretizat si pe tabela de marcaj. In minutul 28, tricolorii au avut sansa sa deschida scorul, Mutu fiind foarte aproape sa-l surprinda pe goal-keeper-ul ivorian cu un sut din lovitura libera de la circa 30 de metri. Mutu a mai avut doua posibilitati de a marca, insa sutul sau din afara careului a fost respins in extremis de portarul Gnanhouan (’33), iar lovitura de cap expediata de la opt metri a trecut putin pe lânga buturi (’35).


Finalul primei reprize a apartinut „elefantilor“, care au sutat periculos prin Drogba (’36, ’40, ’42) si Romaric (’39).


Nesu a comis-o


In debutul reprizei secunde, ivorienii au reusit sa deschida scorul prin Arouna Kone, care a fructificat cu un sut plasat de la 16 metri o combinatie rapida (’49). „Elefantii“ au condus doar trei minute, o centrare expediata de pe partea dreapta de Dorinel Munteanu fiind reluata spectaculos cu capul de Adrian Iencsi.


Dupa acest gol, selectionerul Victor Piturca a facut schimbari pe banda rulanta, iar jocul echipei tricolore a suferit la capitolul coeziune. Ivorienii au profitat de aceasta situatie si l-au pus la incercare pe Lobont, insa Yapi Yapo (’61, ’67), Romaric (’70), Bakary Kone (’82) si Akale (’86) au gresit tinta. In prelungiri, Nesu a comis o greseala de incepator in careul nostru, iar Bakary Kone a indeplinit o simpla formalitate, aducând victoria echipei africane: 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS