11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria lui Stinga

Victoria lui Stinga

Universitatea – Dacia Mioveni 1-0


• Stadion „Ion Oblemenco“


A marcat: Stinga ’63.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, A. Ionescu (’71, Al. Piturca), Saceanu, Stinga, Velcovici – Dina (’66, Stemat), Salih (’78, Fritea). Antrenor: Ovidiu Stinga.


Dacia Mioveni: M. Ilie – Hapaina, C. Serban, Marincau, I. Vladu – Cr. Tanase (’58, Nila), Ad. Ionescu, J. Stoica, Marinescu (’71, A. Craioveanu) – Nastasie (’80, Fl. Chelu), B. Stancu. Antrenor: Iordan Eftimie.


Cartonase galbene: Mitchell / Ad. Ionescu, Fl. Chelu


• Au arbitrat: O. Trandu – Cl. Tripa, S. Caia.


• Observatori: M. Petrescu, A. Huzu.


Intr-un meci extrem de tacticizat, Universitatea a reusit sa se impuna la limita in fata celor de la Dacia Mioveni gratie unei reusite norocoase. Evolutia alb-albastrilor nu a stralucit, insa ambitia si jocul colectiv s-au dovedit a fi cele mai importante „arme“ ale confruntarii de pe pustiul stadion „Ion Oblemenco“.


Cu toate ca tatonarea avea sa fie cuvântul de baza in primele 45 de minute de joc, ocaziile nu au fost putine, insa tabela de marcaj a ramas nemodificata. Initiativa a fost preluata de Andrei Ionescu inca din minutul patru, insa sutul slab expediat de mijlocasul Universitatii a trecut pe lânga poarta. Nici Dina nu a avut sorti de izbânda câteva minute mai târziu, incomodat de Marincau a reusit sa reia cu capul centrarea lui Salih, insa balonul s-a scurs pe lânga poarta. Contrele oaspetilor nu s-au lasat deloc asteptate, Marincau (’13) s-a dovedit neinspirat in faza de finalizare, trimitând cu capul peste poarta din opt metri, in timp ce de patrunderea lui Stancu si-a batut joc Nastasie, sutul acestuia din interiorul careului mare nepunând nici o problema lui Bornescu. Finalul primei parti a gasit Universitatea in atac, cu Salih si Andrei Ionescu in rolurile principale si negative totodata, ambii dovedindu-se incapabili sa finalizeze cu gol actiunile create cu greu de Stinga si compania.


Incercarea Universitatii de a pune stapânire pe joc dupa pauza a esuat, adversarii demonstrându-si cu brio valoarea, pozitia din clasament si gândurile ascunse. In ciuda bunei opozitii de care au avut parte, alb-albastrii, indemnati de „olandez“ in atac, au reusit sa se apropie mai mult de poarta lui Ilie si au izbutit sa-l invinga in minutul 63, când Stânga a expediat un sut-centrare spre Salih, irakianul a luftat si l-a pacalit pe portarul advers, mingea poposind in poarta adversa. Golul marcat a dat aripi juvetilor, care s-au straduit din rasputeri sa majoreze diferenta de scor, insa Dorel Stoica, Stemat, Alex Piturca, Stinga si Saceanu nu au avut succes.


Universitatea si-a trecut in cont o noua victorie si poate privi increzatoare spre derbiul de sâmbata cu CSM Râmnicu Vâlcea. Au mai ramas 17 etape…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS