10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, echipa multinationala

Pandurii, echipa multinationala

Pandurii Târgu Jiu tinde sa devina o „colonie“, jucatori de pe trei continente aflându-se sub comanda lui Viorel Hizo. Doi bosniaci, trei sârbi, un congolez si un brazilian incearca sa-l impresioneze pe tehnicianul „pandurilor“ pentru a prinde un loc in primul unsprezece sau in lotul echipei din Târgu Jiu.


Daca patru sunt deja legitimati la Pandurii, alti trei straini trebuie sa-l convinga astazi pe „Dulau“, cu ocazia meciului amical cu Jiul Petrosani, de pe „Municipal“ (ora 14.00), ca pot sa faca performanta in Divizia A. Bosniacul Vojislav Vronjkovic, mijlocas legitimat la Obilic Belgrad, brazilianul Ricardo Raposo, coordonatorul echipei Barry University din fotbalul nord-american, si sârbul Milos Manojilovic, inchizator care a impresionat in Liban, sustin examenul de admitere la Pandurii. Probabil Hizo le va acorda maximum 45 de minute pentru a arata ce stiu, deoarece doreste sa pregateasca si meciul cu FC National de saptamâna viitoare.


A mai ramas un loc pentru „stranieri“


In unsprezecele „pandurilor“ mai este in prezent un loc liber pentru un „stranier“, numarul maxim admis in Divizia A fiind de cinci. Pustinjakovic, Perisic, Armel si Keca sunt titulari incontestabili, ultimul fiind folosit de Hizo si pe post de traducator. Disensiunile politice dintre Bosnia si Serbia nu se regasesc si in cadrul lotului de la Pandurii, unde fotbalistii vorbesc aceeasi limba si pe teren si in afara acestuia. Daca Armel si Keca sunt de ceva vreme in România si comunica fluent in limba româna, Pustinjakovic si Perisic cunosc doar cuvintele uzuale, necesare pe teren, limba engleza fiind folosita la nevoie in compartimentul defensiv al gorjenilor. „Scarlatache vorbeste perfect engleza, la fel ca si Perisic, deci intre ei nu sunt probleme de comunicare“, a spus Condescu, care este dispus sa angajeze un profesor de limba sârba daca Hizo hotaraste sa mareasca numarul acestora.


Negut si-a rascumparat libertatea


Radu Negut, fotbalistul care a promovat cu Pandurii in Divizia A, a devenit jucator liber de contract dupa ce si-a achitat datoriile la clubul gorjean. Comisia pentru Statutul Jucatorului a hotarât, conform intelegerii dintre fotbalist si club, ca jucatorul sa devina liber de contract dupa ce returneaza suma de 4.315 RON incasata anterior. Cum Negut a facut dovada platii, acesta a incetat orice relatie contractuala cu Pandurii Târgu Jiu.


La rândul sau, portughezul Marco Osario si-a reziliat contractul cu Pandurii Târgu Jiu, fiind al patrulea jucator de pe lista „disponibilizatilor“ lui Hizo care a procedat la aceasta masura, dupa Iordache, Verdes si Negut. Osario a debutat in Divizia A in meciul cu Rapid, dar nu a reusit sa impresioneze. Ultimul joc oficial a fost cel de cupa, cu Otelul Galati, unde portughezul a inceput titular si a fost inlocuit la pauza. „Asa e când faci o echipa, mai si pierzi. Sunt transferuri care nu dau satisfactie“, s-a scuzat Condescu dupa esecul cu Osario.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS