17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga, trage pe dreapta!

Stinga, trage pe dreapta!

Pentru a nu compromite promovarea, „Olandezul“ trebuie sa-si schimbe atitudinea


Daca Ovidiu Stinga era, la inceputul sezonului, un personaj de neinlocuit in angrenajul echipei, in momentul de fata lucrurile se afla aproape la polul opus, „olandezul“, in incercarea de a face toate lucrurile ca la carte, a inceput sa dea cu batul in balta. Si-a inceput cariera de antrenor foarte bine, a structurat un lot de perspectiva, a impus noi reguli, si-a motivat exemplar elevii pentru meciurile tari, i-a indemnat si incurajat spre performanta si a incercat sa le cladeasca o mentalitate de invingator. Si rezultatele nu au intârziat sa apara. Asta pâna la meciul cu Unirea Urziceni, când Universitatea a pierdut datorita nesansei, insa Ovidiu Stinga nu a observat acest lucru si, in loc sa caute solutii viabile redresarii si sa-i ajute pe jucatori sa depaseasca momentul de cumpana, a inceput sa caute vinovatii. Poate se numara si el printre cei care au declansat acest regres in evolutii, dar nu recunoaste acest lucru.


Un pedagog fara tact


Vorbind despre antrenorul Stinga, putem spune ca si-a schimbat vederile largi si moderne intr-unele inguste si, de multe ori, opace, spre indignarea celor care i-au acordat votul de incredere. Tehnicianul alb-albastrilor si-a pierdut acea stralucire pe care o avea in ochii jucatorilor, cu toate ca nu observa acest lucru, din lipsa de pedagogie, la fiecare greseala strigatele sale nu fac decât sa-l timoreze pe cel care a gresit, randamentul acestuia scazând.


Sa ne aducem aminte cum personalitatea lui Andrei Ionescu a fost calcata in picioare in meciul cu Poiana Câmpina, cind juniorul a fost dat afara de „olandez“, desi mai erau destule minute de joc si Universitatea era condusa, in inferioritate numerica, si, in plus, risca sa fie umilita. A mai fost si cazul lui Dina, in partida de la Sibiu, care, dupa numai un minut de la intrarea pe teren, a fost blamat de Stinga, acel „Dinaaaaa!“ pitigaiat facându-si aparitia instantaneu, lucru consemnat de mai multe ori pâna la ultimul fluier.


Un alt exemplu de lipsa de tact a fost bifat chiar in debutul partidei cu FC Sibiu, când prima pasa gresita a lui Dananae a fost urmata de replica acida a „olandezului“: „Faneee (Stefan Barboianu – n.r), da-i drumul la incalzire!“, dupa care s-a uitat amenintator spre mijlocasul dreapta. A existat o situatie când nici tribunele nu au scapat de apostrofarile lui Ovidiu Stinga, la Mioveni, in meciul cu FC National, din Cupa României, când „veteranul“ echipei i-a luat mingea tânarului Stavaru, care patrundea spre poarta adversa, si a pasat unui adversar. Dezaprobarea publicului a fost pe masura faptei, la fel si replica „olandezului“: „Ce vreti, ba? Ce vreti?“


Incurajarile au disparut, moralul tinerilor jucatori este scazut, si asta pentru ca antrenorul Universitatii nu mai cunoaste termenul de pedagogie.


Cu „frâna“ trasa


Cât despre jucatorul Stinga, putem aduce aceleasi cuvinte de „lauda“. Preluând atributia de lider, mijlocasul central a stiut sa-si puna in valoare coechipierii, datorita evolutiilor lui Universitatea contabilizând destule puncte, insa maturitatea in joc lasa de dorit. In ultimul timp, Stinga a devenit un jucator care nu mai are acea luciditate cu care ne-a obisnuit, pasele sale exceptionale au inceput sa devina previzibile, la fel si actiunile de atac. Nu mai este acel Stinga indispensabil echipei, care isi propulsa elevii spre victorie, devenind peste noapte omul pe la care trec toate baloanele si care de multe ori incetineste jocul.


Speram ca intelepciunea lui Ovidiu Stinga sa fie la fel de mare ca dragostea pe care o poarta culorilor alb-albastre si, in cel mai scurt timp, sa-si schimbe atitudinea si sa gaseasca rezolvarea problemelor aparute, in caz contrar, obiectivul propus risca sa fie compromis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII