12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPromovarea, in pericol

Promovarea, in pericol

FC Sibiu – Universitatea 0-0


• Stadion „Municipal“, spectatori: 2.500.


FC Sibiu: D. Pirvu – Gradinar, Pistol, Dalbea, Buican – C. Stoica, Knudsen, Costin, Al. Roman (’77, S. Cristea) – L. Patru (’90, Posa), Ignat (’60, Fatan). Antrenor: Lucian Burchel.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu (’67, Stemat), Stinga, Fritea (’60, Dina), Velcovici – Orac, A. Ionescu. Antrenor: Ovidiu Stânga.


• Au arbitrat: L. Dan – Tr. Marchis, I. Szekely.


• Observatori: Ad. Ramureanu, C. Oprea.


Toata lumea era de parere ca Universitatea va câstiga indiscutabil la Sibiu, la o diferenta de cel putin trei goluri, insa evolutia alb-albastrilor a fost in conformitate cu rezultatul consemnat pe tabela de marcaj. „Sclipirile“ lui Dina si Dorel Stoica din repriza secunda au concurat cu gafele celorlalti coechipieri, care, in frunte cu Ovidiu Stânga, s-au dovedit neputinciosi in fata unui rival modest, sters si apatic. Desi s-a multumit sa se apere timp de 80 de minute si sa riposteze doar prin contraatacuri rapide, „lanterna rosie“ putea da lovitura de gratie inainte de fluierul final, când eroarea lui Mitchell putea fi fatala pentru Stiinta, insa Posa si-a demonstrat „valoarea“.


Egala Universitatii de sâmbata i-a facut pe cei 200 de ultrasi craioveni, prezenti la „locul faptei“, sa creada ca multi dintre elevii lui Stânga poarta ilegal tricoul alb-albastru, declaratiile finantatorului craiovean, la finele partidei, confirmând nemultumirea fanilor.


Prima parte a intâlnirii a inceput intr-o nota de tatonare, cu o usoara dominare olteana si, din pacate, la fel s-a si terminat. Putinele ocazii de poarta, doar patru la numar, au fost inlocuite cu câteva situatii hilare, cei drept si din cauza terenului greoi, Andrei Ionescu fiind protagonistul unui luft de toata frumusetea (’43). Cel care a declansat prima nemultumire a fanilor a fost Orac (‘3), când a „furat“ un balon de la Pistol si a sutat, din interiorul careului de 16 metri, atât de slab incât nici lui nu ii venea sa creada. Dupa numai un minut, Liviu Patru a scapat singur spre poarta aparata de Bornescu insa, in incercarea de a-si potrivi balonul pentru sut, a intârziat inexplicabil, aparitia in extremis a lui Ciuca opunându-se deschiderii scorului. Nici Fritea si nici Ciuca nu s-au dovedit mai inspirati la cornerele executate de „olandez“, voleul mijlocasului central trecând mult peste poarta, in timp ce capitanul Universitatii nu a gasit tinta din opt metri, lovitura sa de cap poposind in bratele lui Pirvu.


Repriza secunda a fost presarata mai mult cu semiocazii, majoritatea fiind trecute in contul Universitatii, dar potenta atacantilor alb-albastrii a lasat de dorit. Practicând un joc haotic, craiovenii au reusit sa puncteze la capitolul dominare, in timp ce gazdele s-au bagat in poarta si au pus probleme doar prin contraatacuri, irosite cu nonsalanta de Patru. Singura „sclipire“ a lui Orac ar fi putut produce prima modificare de scor (’52), insa lovitura sa de cap a fost scoasa de sub bara de portarul gazdelor, ramas fara replica putin mai târziu, când Dorel Stoica a reluat cu capul in bara (’73).


Inlocuindu-l pe Fritea, Dina nu a fost deloc inspirat, poate si datorita faptului ca „olandezul“ nu a facut altceva decât sa „stea“ cu gura pe el tot timpul, atacantul oltean având patru oportunitati de a marca, insa de fiecare data nu a fost la locul potrivit. Replica sibiana a intârziat sa apara, exceptind ultimele zece minute de joc, in care gazdele au „deranjat“ serios defensiva condusa de Ciuca, de doua ori Costin si o data Patru periclitind buturile alb-albastre, pentru ca Posa sa atinga apogeul tuturor ratarilor din acest meci cind nu a marcat singur cu Bornescu.


Universitatea a reusit sa obtina doar un punct de la ultima clasata datorita neputintei si incompatibilitatii unor jucatori cu obiectivul propus, valoarea lor fiind recomandata, cel mult, unor echipe din partea a doua a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS