12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, revigorata

Universitatea, revigorata

Aflata la rascruce de drumuri, dupa esecurile suferite in campionat si Cupa României, Universitatea a avut taria necesara si a trecut cu brio peste impas. Resursele acestei revigorari nu au fost putine: ambitia, dorinta de victorie, altruismul si, nu in ultimul rind, puterea de munca, coroborate cu stiinta lui Ovidiu Stinga de a-si motiva elevii au fost argumentele cu ajutorul carora Universitatea a revenit in confortabilul fotoliu de lider.


Misiunea nu a fost usoara deloc, in primul rind din pricina adversarului, unul incomod si cu aspiratii marete, aberante totodata, apoi, din cauza ca arena din Banie a fost pustie, pentru a doua oara in acest sezon, un „desert“ fortat, care nu defineste pasiunea alb-albastra. Mazilirea suporterilor a picat poate in cel mai prost moment, insa Ciuca si compania au eliminat si acest impediment, invingind meritat, spre disperarea contracandidatelor, care se pregateau sa profite de decadere. Nici o sansa, pentru ca „leii“ sint grei si au valoare.


Spiritul de echipa, dovedit simbata seara, a fost un atu suficient de puternic pentru a face diferenta in teren, intr-un meci in care remiza dorita de adversari a fost zadarnicita de o noua executie de exceptie a lui Andrei Ionescu. A fost suficienta o singura „muscatura“ pentru a adauga in cont cele trei puncte propuse, obiectiv cu care alb-albastrii sint „condamnati“ in fiecare intilnire din acest sezon, la finele caruia exilul in Divizia B trebuie sa ia sfirsit. Universitatea nu putea fi egala echipei CS Otopeni, deoarece Craiova are o istorie in „spate“, o „povara“ grea in fotbalul românesc, care nu trebuie uitata si nicidecum ignorata.


Urmeaza o provocare in care riscul este destul de redus, dar nicidecum inexistent, pentru ca toate echipele se motiveaza atunci cind intilnesc gruparea alb-albastra, fapt care va fi consemnat si la Sibiu, unde formatia din localitate se afla cu cutitul la os. „Lanterna rosie“ nu-si permite inca un esec, pentru ca risca sa se piarda de pluton si sa-si reduca sansele de a scapa de la retrogradare, argument suficient de puternic pentru a se opune resemnarii. La rindul ei, Universitatea nu trebuie sa se compromita si sa bifeze altceva decit victoria, pentru ca telul sau este mult mai important si mai nobil, in plus, nu suporta aminare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS