9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a redevenit lidera

Universitatea a redevenit lidera

Universitatea – CS Otopeni 1-0


• Stadion „Ion Oblemenco“, fara spectatori.


• A marcat: A. Ionescu ’19.


Universitatea: Bornescu – Dananae, Ciuca, Mitchell, Velcovici – A. Ionescu, D. Stoica, Saceanu, Fritea (’86, Firtulescu) – Stinga (’73, Dina), Orac (’83, D. Mihai). Antrenor: O. Stinga.


CS Otopeni: Fl. Radulescu – C. Ungureanu, Bica, Nicolau, S. Pana – Hidisan (’56, I. Lapadat), Margarit, Beza, Celpan (’82, Fl. Sandu) – Cojocneanu, Bunica. Antrenor: M. Pana.


• Cartonase galbene: Mitchell, Firtulescu / Nicolau (2), Lapadat, Margarit, Bunica.


• Cartonas rosu: Nicolau ’90.


• Au arbitrat: V. Stanisteanu – A. Lungu, D. Nitu.


Universitatea a reusit sa-si redobindeasca primul loc in clasament gratie rezultatelor favorabile inregistrate in runda cu numarul unsprezece si lui Andrei Ionescu, care a speculat singura greseala a defensivei din Otopeni. Prestatia alb-albastrilor nu a excelat la nici un capitol, singurele lucruri pozitive consemnate pe stadionul „Ion Oblemenco“ fiind ambitia si plusul de sansa trecute in contul craiovenilor.


Alb-albastrii au pus stapinire pe joc inca din primele minute, insa dominarea teritoriala nu a avut efectul scontat, deoarece Orac si compania nu au reusit sa finalizeze cu gol lansarile lui Dorel Stoica, care a stat la baza tuturor actiunilor ofensive. Prima ocazie a Universitatii a fost trecuta in contul antrenorului-jucator Ovidiu Stinga, aflat intr-o pozitie favorabila, care a sutat in blocajul lui Nicolau. „Olandezul“ a fost urmat de Dorel Stoica, „torpila“ acestuia trecind putin peste buturile adverse. „Rafalele“ la poarta lui Radulescu au continuat, insa Orac, Saceanu, revenit in unsprezecele de baza, si Fritea s-au dovedit ineficienti in fata redutei ilfovene, care avea sa cedeze abia in minutul 19. O combinatie intre Fritea si Ovidiu Stinga, la care mijlocasii lui Marian Pana au asistat neputinciosi, avea sa fie finalizata de Andrei Ionescu, care a preluat in interiorul careului de 16 metri, l-a „intors“ pe Radulescu, iesit neinspirat din poarta, si a sutat imparabil in vinclu. Din pacate, dupa modificarea tabelei, juvetii nu au mai apasat pe accelerator si nici riposta celor din Otopeni nu si-a facut aparitia.


Cele 15 minute de pauza nu s-au dovedit a fi benefice pentru nici una dintre combatante, frigul de afara inghetind atit ideile fotbalistilor, cit si rezultatul consemnat in prima repriza. Chiar daca au dominat ostilitatile in cea mai mare parte, Orac si compania nu si-au mai creat ocazii clare de a marca. Doar Stinga si Dina, intrat pe final de meci, au trecut pe linga majorarea scorului, insa suturile acestora nu au fost productive, pentru ca Radulescu s-a opus. In replica, Bornescu avea sa fie trezit din somn doar de Ungureanu si Beza, ale caror „trasoare“ nu au impresionat asistenta, in timp ce contraatacurile se „izbeau“ de Ciuca si Mitchell. Oaspetii au excelat doar prin intrari dure, soldate cu numeroase cartonase galbene, „generozitatea“ centralului Stanisteanu atingind apogeul in minutul 90, cind l-a eliminat pe Nicolau dupa un fault comis asupra debutantului Firtulescu.


Fluierul final a produs bucuria celor 50 de suporteri olteni aflati pe ruinele Polivalentei, care, in ciuda frigului patrunzator, si-au incurajat favoritii pe toata durata intilnirii, demonstrindu-si inca o data atasamentul fata de culorile alb-albastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS