Acasă Sport Scurte stiri

Scurte stiri

Divizia D – Dolj


In prima liga a judetului Dolj, simbata s-a disputat etapa a 16-a, prima din retur. In cele sase meciuri jucate (s-a mai consemnat o neprezentare) s-au marcat 26 de goluri, performerele rundei fiind Recolta Ostroveni, CFR Craiova si Progresul Segarcea. Iata rezultatele inregistrate: Progresul Bailesti – Fulgerul Mirsani 2-0, Standard Simnicul de Sus – Avintul Isalnita 1-2, Dunarea Bechet – UT Dabuleni 2-0, Gaz Metan Pielesti – ASO Filiasi 3-0 (neprezentare), Recolta Ostroveni – Unirea Leamna 6-1, Progresul Segarcea – Vinatorul Desa 5-0, CFR Craiova – Viitorul Bradesti 6-1. ASF Mirsani a stat. Pentru cele patru locuri de play-off lupta in continuare Gaz Metan, Isalnita, CFR, Ostroveni, ASF Mirsani si Bailesti, in timp ce Unirea Leamna pare deja condamnata la retrogradare. (M.A.)


Futsal, Divizia A


Energoconstructia Craiova a mai obtinut o victorie in prima liga de futsal, a sasea din acest sezon, trupa lui Vali Nistoran impunindu-se ieri, cu 3-2, in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, in fata gruparii CFF Clujana Cluj Napoca. Meciul, extrem de echilibrat, a fost decis de reusitele lui Chiliman, Girgel si Florescu, insa oaspetii s-au aflat la un pas sa piarda la „masa verde“, izbutind sa prezinte carnetele de joc cu un minut inainte de expirarea timpului regulamentar. Energo a inceput meciul in urmatoarea formula: Rizan – Pantelimon, Girgel, Chiliman, Cioboiu, pe parcurs intrind si B. Nicolae, Stanciu, Florescu, Apostol si Radut. Dupa noua etape, craiovenii au acumulat 19 puncte si se mentin in plutonul fruntas, week-end-ul viitor urmind sa se deplaseze la Galati, pentru confruntarea cu United din localitate, echipa aflata in subsolul clasamentului. (M.A.)


Volei (f), Divizia A2


CS Universitatea Craiova continua sa aiba evolutii foarte bune in acest debut de sezon al ligii secunde de volei feminin. Dupa doua victorii consecutive obtinute pe teren propriu, elevele antrenorului Adrian Cotoranu au dat lovitura si in Capitala, unde s-au impus in fata rivalelor de la Dinamo II, carora le-au luat fata si campionatul trecut, cind au prins play-off-ul in dauna bucurestencelor. Dupa un meci echilibrat, voleibalistele din Banie s-au impus cu scorul de 3-2. (M.A.)

Volei (m), Divizia A2


Echipa antrenata de Danut Pascu a mai inregistrat o infringere in liga secunda de volei masculin. Dupa esecul de la Slatina, CS Universitatea Craiova a fost invinsa simbata, pe teren propriu, de Universitatea Cluj, formatie care in acest sezon trage pentru revenirea in prima divizie. Ardelenii s-au impus in toate cele trei seturi (14, 20, 23), craiovenii avind o usoara tresarire de orgoliu spre final, insa fara nici un folos. (M.A.)


Handbal (f), Divizia A


DWAR Craiova a izbutit simbata a treia victorie din campionat, elevele lui Gabi Bircina invingind cu scorul de 33-29 „lanterna rosie“ a clasamentului, CSM Ploiesti. Oltencele au reusit o prima repriza foarte buna la finalul careia au avut un avantaj de opt goluri, 18-10. In partea secunda, handbalistele din Banie au lasat-o ceva mai moale, dar nu s-a pus niciodata problema cistigatoarei, diferenta de valoare fiind clara. Cele mai bune marcatoare ale echipei oltene au fost Sirbu si Ionel. Dupa noua etape, DWAR a acumulat sase puncte in liga secunda, acolo unde se afla la mijlocul clasamentului. In etapa viitoare, craiovencele vor evolua in deplasare, cu Stiinta Bacau. (M.A.)


Handbal (m), Divizia A


Universitatea Petrolul Craiova a reusit ieri a treia victorie consecutiva, dupa ce elevii lui Sevastian Dobeanu nu au avut emotii in fata codasei clasamentului seriei Vest, HC Jimbolia, de care au dispus cu scorul de 38-23 (19-9). Cu zece puncte din opt etape, oltenii au ramas pe locul trei in ierarhia Diviziei A, la egalitate cu formatia de pe pozitia secunda, HCM Sighisoara, in runda a noua, Universitatea urmind sa joace in deplasare, cu HC Delignit Mehedinti, echipa din prima jumatate a clasamentului. Principalii marcatori ai echipei craiovene in meciul de ieri au fost Florea, Purcarea si Cordescu, o evolutie buna avind si Fl. Pavel. (M.A.)


Kirita nu a jucat in derbiul cu Fener


In etapa a 11-a a campionatului Turciei, formatia la care este legitimat românul Giani Kirita, Gaziantepspor, a fost invinsa in deplasare, cu 1-0, de campioana en-titre, Fenerbahce. Singurul gol al acestei intilniri a fost marcat in ultimul minut de joc de Alex, care a transformat un penalti. Giani Kirita nu a jucat pentru Gaziantepspor in acest meci, fiind suspendat. Conform site-ului oficial al clubului turc, Kirita si-a cerut scuze plingind de la coechipierii sai, in vestiar, dupa meciul cu formatia Kayseri Erciyesspor, scor 2-0, din Cupa Turciei, in care a marcat un gol, iar apoi a fost eliminat pentru ca si-a manifestat bucuria scotindu-si tricoul. In momentul golului, Kirita avea deja un cartonas galben. „Dupa ce am marcat, pentru o clipa am uitat totul. Va cer mii de scuze“, le-a spus Kirita coechipierilor sai. (D.B.)

Exit mobile version