5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

A fost prinsa sosia directorului OJPC


Reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj pot sta de acum linistiti. Cel care se prezenta drept Gheorghe Marinescu, chiar directorul OJPC, si solicita, in schimbul trecerii cu vederea a micilor sau marilor deficiente din magazine, spagi grase ori produse alimentare, a fost prins de politistii craioveni. Falsul inspector OJPC pacalise pina acum mai multe magazine din cartierul 1 Mai, de la Ciuperca si din Complexul Comercial Pelendava. Infractorul a fost retinut dupa ce fusese filmat de camerele unui magazin alimentar de pe strada Unirii, linga Restaurantul Perinita, unde a fost in „control“, iar politistii l-au identificat dupa imagini. Falsul director al OJPC Dolj este, de fapt, un pensionar de 52 de ani din cartierul Valea Rosie, pe nume Marin Giscan. Pus in fata dovezilor, pensionarul si-a recunoscut faptele, fiind acum cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de inselaciune. Dosarul se afla in atentia politistilor de la Sectia 3 Craiova. (A.M.) 


Un nou termen in dosarul de luare de mita al lui Mischie


Judecatorii Tribunalului Gorj au dat un nou termen in dosarul in care Nicolae Mischie este judecat pentru trafic de influenta si luare de mita. Magistratii au fost nevoiti sa amine judecarea procesului, intrucit la dosar nu a sosit inca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care trebuia sa hotarasca daca va stramuta sau nu procesul. Considerind ca Nicolae Mischie are prea mare influenta in Gorj, procurorii anticoruptie au solicitat stramutarea dosarului, dar acesta s-a laudat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie va respinge cererea lor. Dosarul in care Mischie este acuzat de luare de mita si trafic de influenta a fost constituit ca urmare a unui autodenunt al omului de afaceri româno-american Clement Mocanu, care sustine ca i-a dat mita acestuia pentru a obtine lucrari. Magistratii au la dispozitie un dosar de 14 volume si un rechizitoriu de 100 de pagini. Urmatorul termen a fost fixat pentru data de 11 noiembrie. (E.M.) 


Minorul Danila a accidentat un biciclist


Un adolescent, de 15 ani, din comuna doljeana Poiana Mare, a sustras Dacia parintilor si a lovit un biciclist, dupa care a fugit de la locul accidentului. Profitind de faptul ca tatal lui, Gheorghe Marian Danila, de 39 de ani, se afla la o nunta, luni seara, in jurul orei 18.00, M. Danila a luat cheile masinii, s-a urcat la volan si a pornit la plimbare prin sat. Neavind indeminare in conducerea autoturismului, Danila junior a dat cu masina peste un biciclist, caruia ar fi trebuit sa-i acorde prioritate. Pentru ca nu avea permis de conducere, tinarul nu a vrut sa dea ochii cu oamenii legii si a fugit de la locul accidentului. Politistii din localitate, impreuna cu colegii lor de la Biroul Politiei Rutiere Calafat, au reusit insa sa-l gaseasca foarte repede pe conducatorul auto. Oamenii legii i-au intocmit minorului M. Danila dosar penal, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere si parasirea locului accidentului. (A.M.) 


Sofer amenintat cu cutitul de un pieton


Un echipaj al Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova a intervenit ieri, in jurul orei 10.00, pentru a aplana un scandal iscat intre un pieton si un taximetrist. Paul Stefan D., de 19 ani, a traversat strada Aries pe trecerea de pietoni, pe culoarea rosie a semaforului, in timp ce autovehiculele se pusesera in miscare, avind verde. Deranjat ca un conducator auto nu l-a lasat sa treaca strada, tinarul a avut cu acesta un schimb de replici mai dur, dupa care a lovit cu piciorul usa din dreapta spate a unui taxi care circula regulamentar. Vazind cele intimplate, soferul Jean R.S., de 26 de ani, a oprit si a coborit din masina sa vada cit de avariata este portiera. In acest moment, Paul Stefan D. a scos un cutit din borseta pe care o avea la el, manifestindu-si intentia de a-l folosi. A fost surprins de jandarmi, care vazusera cele intimplate si au intervenit, retinindu-l pe agresor si in tocmindu-i dosar penal pentru infractiunea de port ilegal de arma. (M.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS