10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Pe ei, leilor!

FC National – Universitatea


• Stadion „Dacia“ (Mioveni), astazi, ora 14.00 (TV Sport).


• Formatii probabile:


FC National: Nae – D. Ghindeanu, Thwaite, Sapunaru, Bazzi – Lita, Bundea, Burca, Griffiths, Chiacu – I. Savu. Antrenor: Catalin Necula.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, A. Ionescu, Stinga, Fritea, Velcovici – Orac, Salih. Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Vor arbitra: M. Salomir – Cr. Nica, M. Savaniu.


• Observatori: P. Mehedintu, Gh. Constantin.


• Celelalte partide: Petrolul – Dinamo, FCM Tirgoviste – Poli Timisoara, Cetate Suceava – Rapid, Rapid II – Farul, FCM Bacau – Jiul Petrosani, Poli Iasi – FC Vaslui.


Universitatea este supusa unui nou test important in Cupa României, competitie in care apar in dese rinduri surprizele, una dintre acestea fiind produsa chiar de gruparea alb-albastra prin eliminarea celor de la CFR Cluj in faza anterioara. Nimic nu este cert nici in disputa de astazi, de la Mioveni, unde elevii lui Stinga dau piept cu FC National, practicanta unui joc italienesc, nespectaculos, dar care da rezultate aproape de fiecare data. Venind dupa un episod nefericit, oltenii vor sa se reabiliteze fata de suporteri, oferindu-le o noua victorie de calibru, care sa le reaminteasca totodata faptul ca nu au capitulat la gindul ca pot atinge actul final al acestei intreceri.


„Sintem pregatiti din toate punctele de vedere pentru acest meci. Am studiat foarte bine adversarul si ne-am luat masuri de precautie. Acum, totul depinde de capacitatea de concentrare si de sansa. FC National este o echipa buna, care practica un joc modern, dar sper sa facem un joc bun si, de ce nu, sa ne calificam“, a spus Ovidiu Stinga. „Este foarte important sa avem o evolutie buna si sa credem in sansa noastra“, a completat „olandezul“.


Pentru Universitatea, acest duel reprezinta in acelasi timp sansa de a demonstra ca esecurile consemnate au fost doar accidente si ca poate trece peste perioada nefasta din ultimul timp. In plus, juvetii trebuie sa dovedeasca faptul ca se pot lupta de la egal la egal cu gruparile din primul esalon, indiferent de numele acestora.


Atuurile elevilor lui Ovidiu Stinga nu sint deloc putine la numar, fapt care, in cazul in care sint speculate la maximum, pot produce surpriza, eliminarea „bancarilor“ nefiind un lucru imposibil. In primul rind, aportul suporterilor olteni, care vor fi prezenti intr-un numar mare la Mioveni si vor domina fondul sonor, fapt care va incomoda adversarii. Un alt avantaj de care beneficiaza Universitatea este constituit de cunoasterea terenului de joc, alb-albastrii evoluind de doua ori pe stadionul „Dacia“, cu formatia locala, pierzind cu 1-0 in perioada precompetitionala si cistigind cu 2-1, in Cupa României. Asadar, elevilor lui Stinga nu le mai ramine decit sa lupte cu ambitie si sa produca o noua bucurie in rindul fanilor craioveni, avizi de fotbal de calitate si de trofee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS