29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu poate rata derbiul cu Inter Milano

Chivu poate rata derbiul cu Inter Milano

Astazi se va disputa etapa a 9-a, intermediara, din Serie A, runda in care este programat derbiul dintre Internazionale Milano si AS Roma. Fundasul român al echipei oaspete, Cristian Chivu, sustine ca AS Roma, care ocupa locul 14 in clasament, cu numai noua puncte acumulate in opt etape, isi poate incepe ascensiunea in ierarhie chiar din aceasta etapa: „Urmeaza o perioada foarte importanta pentru noi si sper sa iesim din aceasta situatie dificila in care ne aflam. Traversam un moment delicat, dar am inteles unde am gresit“, a afirmat Chivu.


In ciuda declaratiilor optimiste, Chivu ar putea absenta chiar de la partida de pe „San Siro“, fiind accidentat. La antrenamentul de luni, internationalul român s-a antrenat separat de restul colegilor, la fel ca si Francesco Totti si Samuel Kuffour. Antrenorul Luciano Spalletti nu va putea conta pentru meciul de la Milano pe Simone Perrotta, Alberto Aquilani si Luigi Sartor, toti accidentati.


Capello: „Chivu era lider la AS Roma“


Tehnicianul echipei Juventus Torino, Fabio Capello, a spus presei italiene ca românul Cristian Chivu a fost unul dintre liderii pe care i-a avut in perioada cind antrena pe AS Roma. „La fiecare echipa unde am antrenat au fost citiva jucatori despre care am spus ca sint lideri. De exemplu, la Roma liderii formatiei erau Emerson, Cafu, Panucci, Tommasi si Chivu“, a spus antrenorul italian.


Fabio Capello a mai precizat ca, in perioada in care a pregatit echipa AC Milan, liderii erau Baresi, Maldini, Costacurta, Rijkaard si Van Basten, iar apoi Boban si Savicevici, in timp ce la formatia Real Madrid jucatorii exponentiali erau Hierro, Redondo si Raul.


Clubul AS Roma a fost amendat cu 25.000 de euro


Liga Profesionista de Fotbal din Italia a decis sa amendeze clubul AS Roma cu 25.000 de euro si i-a acordat avertisment dupa incidentele de la partida cu Lazio Roma, scor 1-1, din etapa a 8-a a campionatului Italiei.


In minutul 74 al partidei de pe stadionul „Olimpico“, arbitrul Gianluca Paparesta a fost lovit in pomete cu o moneda, partida fiind intrerupta pentru citeva momente. Arbitrul a ordonat insa rapid continuarea meciului, fara sa se ingrijoreze de soarta sa, in pofida faptului ca jucatorii si medicii i-au sarit in ajutor.


Un astfel de incident s-a mai produs pe stadionul „Olimpico“ din Roma in sezonul trecut din Liga Campionilor, in meciul cu Dinamo Kiev, atunci cind arbitrul suedez Andres Frisk a fost lovit de un obiect aruncat din tribuna. UEFA a decis atunci suspendarea pentru doua etape a stadionului „Olimpico“, formatia romana jucind cu portile inchise.


Programul etapei a 9-a


O alta partida interesanta se va juca astazi, in runda a 9-a din Serie A, pe stadionul „Delle Alpi“, intre Juventus si Sampdoria. Inscriind in runda trecuta, in partida pe care Juve a cistigat-o cu 3-0, in deplasare, cu Lecce, Mutu spera ca l-a convins pe antrenorul Capello sa-l titularizeze. De altfel, dupa meciul cu Lecce, Fabio Capello l-a laudat pe jucatorul român: „Mutu a jucat bine pe stinga, la fel ca si pe dreapta. A fost atent din punct de vedere tactic si a fost periculos si in atac“. La Sampdoria nu va putea juca Flachi, suspendat pentru cartonasul rosu primit in etapa a 8-a, in meciul cu Siena. Echipa la care evolueaza mijlocasul român Paul Codrea, Palermo, este favorita clara in meciul din Sicilia cu Lecce. In runda trecuta, Paul Codrea a evoluat din minutul 76 al intilnirii pe care Palermo a pierdut-o, cu 1-2, in fieful lui AC Milan.


Celelalte partide al etapei a 9-a a primei ligi italiene se vor disputa dupa urmatorul program: Lazio – Chievo, Reggina – Treviso, Cagliari – Livorno, Empoli – Milan, Siena – Fiorentina, Ascoli – Udinese, Parma – Messina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS