Acasă Sport Juve a fost absenta pe „Allianz Arena“

Juve a fost absenta pe „Allianz Arena“

Mutu a evoluat in ultimele 25 de minute, intrarea sa animind atacul formatiei torineze


Prima runda de meciuri din etapa a treia a grupelor Ligii Campionilor a fost cam zgircita, nu doar la goluri, ci si la spectacolul oferit. In jocurile din primele patru grupe s-au consemnat 12 reusite, cele mai multe, trei, fiind trecute in dreptul celei mai tari confruntari din aceasta faza, Bayern – Juventus. Derbiul de pe „Allianz Arena“ nu s-a ridicat insa la nivelul asteptarilor, cei 64.000 de suporteri bavarezi raminind doar cu satisfactia unei victorii importante in fata favoritei la primul loc in grupa A. In editia trecuta a Ligii, Juve se impusese cu 1-0 in ambele confruntari din grupa cu Bayern, dar marti seara nemtii au fost mai buni. „Avem o echipa mult mai buna decit anul trecut, asa ca Juventus nu ne va mai invinge“, spunea inainte de meci tehnicianul lui Bayern, Felix Magath, iar vorbele sale s-au adeverit.


Bianconerii au suferit la München prima infringere a sezonului (dupa noua victorii consecutive), dar nu esecul este de consemnat, ci maniera in care a fost inregistrat. Juve nu a jucat aproape nimic, fiind tradata de aparare, punctul forte de pina acum al echipei. Mai mult, Ibrahimovic si Trezeguet, „virfurile de lance“ ale torinezilor, au fost niste „miini moarte“.


Monotonia primei reprize a fost sparta spre final, cind Deisler, cu largul concurs al lui Abbiati, si Demichelis, lasat singur in careul italian, au decis in sapte minute soarta partidei. 2-0 la pauza, iar daca Deisler, Ballack si Makaay nu se jucau cu ocaziile in partea a doua, puteam vorbi de umilinta in toata regula. Fabio Capello a cautat reactia cu Del Piero. Fara folos. Scos la incalzire inainte de pauza, Mutu a fost aruncat si el in lupta in minutul 66. Românul nu a izbutit sa marcheze, dar „Batrina Doamna“ a fost parca mai agresiva si periculoasa cu el in teren decit cu Trezeguet. Elevii lui Magath au stiut insa sa inghete jocul, poate si cu ajutorul celor 4 grade Celsius de la München.


Onoarea lui Juve a fost totusi salvata de Ibrahimovic in ultimul minut, suedezul trimitind in poarta lui Kahn o minge deviata de Emerson, un gol care cintareste insa enorm pentru returul de peste doua saptamini de pe „Delle Alpi“, in care Juventus are nevoie de o victorie cu 1-0 pentru a lua fata lui Bayern, in clasamentul grupei.


In celalalt meci al grupei A, FC Bruges a aratat in Austria ca fotbalul belgian mai traieste si s-a impus cu 1-0 in fata lui Rapid Viena. Unicul gol al intilnirii a fost reusit de croatul Bosko Balaban, in minutul 75, dupa ce, in prima repriza, gazdele au irosit doua mari sanse de gol, o data mingea lovind bara portii belgiene. Dupa acest rezultat, FC Bruges are prima sansa la ocuparea locului trei in grupa, care permite continuarea aventurii europene, dar in Cupa UEFA.

Exit mobile version