Acasă Sport Henry, cel mai bun marcator al „tunarilor“

Henry, cel mai bun marcator al „tunarilor“

Daca in campionat Arsenal are un parcurs oscilant, in cea mai tare competitie europeana „tunarii“ merg ceas. In schimb, forma slaba a Barcelonei se simte si in Liga, vedetele catalanilor facind doar act de prezenta la Atena. Surpriza serii de marti s-a produs pe „Old Trafford“. Fara Rooney, Manchester United nu a mai stralucit in atac, iar Lille a plecat cu un punct de pe „Teatrul viselor“. Fara Mitea, accidentat, si Lobont, neconvocat, Ajax a izbutit prima victorie din aceasta competitie.


Grupa B


Inca o data s-a dovedit cit de important este francezul Thierry Henry (foto) pentru Arsenal. Englezii venisera la Praga batuti de West Bromwich in campionat, astfel ca revenirea intre titulari a lui Henry, dupa sase saptamini de repaus, nu putea fi decit o veste buna pentru antrenorul Wenger si suporterii „tunarilor“. Iar francezul si-a facut datoria. A marcat de doua ori, primul sau gol fiind o adevarata bijuterie, si a trimis trei puncte la Londra, adaugindu-le celorlalte sase din rundele precedente. Thierry Henry a devenit si cel mai bun marcator din istoria clubului Arsenal, cu 186 de goluri inscrise, depasindu-l pe Ian Wright.


In celalalt meci din grupa, Ajax i-a invins cu 2-0 pe elvetienii de la FC Thun, atacantul grec Anastasiou, jucator care nu prea a prins primul unsprezece al „lancierilor“ si de care formatia olandeza vrea sa se desparta in iarna, reusind o „dubla“ de efect. Mitea si Lobont au asistat din tribune la primul succes din Liga al lui Ajax.


Grupa C


Echipele spaniole nu prea au avut succes in Grecia, iar Barcelona nu a facut exceptie de la regula marti seara, la Atena. Catalanii nu s-au putut impune in fata unui Panathinaikos care si-a incercat norocul cit a putut. Ronaldinho si compania au fost stersi, reusind in tot meciul doar doua suturi pe poarta, incredibil cind este vorba de o echipa precum Barca. Trupa lui Rijkaard a avut doua ocazii de gol, ambele ratate de Eto’o, in timp ce grecii s-au aparat in stil italian, dupa chipul si asemanarea antrenorului Alberto Malesani.


Si celalalt meci din grupa s-a terminat cu o remiza, Udinese fiind egala, pe „Friuli“, cu actuala lidera din Bundesliga, Werder Bremen. Germanii au deschis scorul in minutul 64, cind jucatorul gazdelor, Da Silva Felipe, a trimis mingea in propria poarta, italienii egalind cu patru minute inainte de final, prin atacantul Antonio Di Natale, intrat pe teren in minutul 77.


Grupa D


Manchester United a obtinut a doua remiza din Liga, de data aceasta pe „Old Trafford“, cu Lille, echipa care parea victima sigura. „Diavolii“ lui Ferguson nu au oferit insa nici spectacol, spre dezamagirea suporterilor englezi, care si-au inecat amarul in bere. Fara Rooney, suspendat, si cu Van Nistelrooy in zi mai putin inspirata, Manchester s-a chinuit sa ameninte poarta francezilor. Iar cind a reusit, s-a lovit de rezistenta portarului senegalez Sylva, care a parat tot in fata lui Van Nistelrooy si C. Ronaldo si a fost ocrotit de sansa la lovitura libera executata in bara de Giggs. Misiunea francezilor a fost usurata si de nervosul Scholes, eliminat pentru doua „galbene“ (’63).


Pe „El Madrigal“, Villarreal si Benfica au terminat nedecis, dupa un meci destul de incrincenat. Gazdele au punctat prin Riquelme, care a transformat un penalti obtinut de conationalul sau, Sorin, insa bucuria spaniolilor a durat doar cinci minute, Manuel Fernandes egalind printr-un sut senzational de la marginea careului (’77).

Exit mobile version