Acasă Sport „Nu ne vom da la o parte“

„Nu ne vom da la o parte“

Craiovean suta la suta, Stefan Nanu (foto) nu a avut niciodata ocazia sa imbrace tricoul alb-albastru, desi putea sa o faca de mai multe ori, inclusiv in acest sezon. Alegind in vara varianta Poiana Cimpina, unde este antrenor-jucator, fostul component al Rapidului, Otelul Galati si Vitesse Arhem va trebui sa-si infrunte, simbata, echipa de suflet. Fiind un profesionist desavirsit, Nanu a negat cu vehementa orice suspiciune in privinta disputei cu Universitatea, promitind un joc curat si deschis oricarui rezultat, la capatul caruia echipa mai buna sa iasa invingatoare.


– Cum vezi intilnirea cu Universitatea?


– Va fi un meci dificil, pentru ca intilnim liderul la zi. Craiova porneste cu prima sansa, deoarece are un lot tinar si valoros, capabil de performanta. In plus, vin dupa o victorie foarte importanta si vor face tot posibilul sa cistige si sa se detaseze in clasament. Nu-si permite sa greseasca. Oricum, fotbalul este imprevizibil.


– Crezi ca Poiana Cimpina va produce cea de-a doua infringere a oltenilor?


– Nu stiu daca echipa mea va reusi sa se impuna simbata, dar cu siguranta va incerca acest lucru. Venim dupa patru etape in care nu am cunoscut infringerea, trei victorii si un egal, deci avem un moral foarte bun. Mai ramine sa confirmam ascensiunea din ultimul timp.


– Adversarii Stiintei, inscrisi in lupta pentru promovare, spun ca va fi un meci care se va decide in culise si nu pe teren. Cum comentezi aceste zvonuri?


– Cine sustine acest lucru se insala amarnic, inseamna ca nu ma cunoaste. Niciodata nu m-am dat la o parte si nici nu o voi face. Nici cind am jucat la Rapid si la Otelul nu am jucat pe invers in meciurile cu Universitatea, pentru ca sint profesionist si apar corect culorile clubului care ma plateste.


– In lotul Cimpinei mai sint si alti olteni: Cojan, Banica, Roman, Ticlea… Crezi ca vor proceda la fel?


– Sint convins ca isi vor apara corect sansele, pentru ca vor sa-si demonstreze valoarea si faptul ca meritau sa ramina la Universitatea. In plus, o evolutie buna l-ar putea determina pe Ovidiu (Stinga – n.r.) sa-i coopteze din nou in lotul alb-albastru. Refuz sa cred ca ma vor trada.


– Ai fost prezent de citeva ori pe „Ion Oblemenco“ la meciurile Universitatii. Ce impresie ti-ai facut?


– Am vazut o echipa ambitioasa, bine motivata si care creste de la meci la meci. Au si de ce: au contracte de Divizia A, nu ca noi de 1.500 – 2.000 de dolari, au conditii foarte bune de pregatire, un antrenor foarte bun si un public fanatic. Rezultatele obtinute cred ca spun totul despre valoarea Universitatii. Este de departe cea mai buna echipa din serie.


– Va promova Universitatea in acest an? Intre cine crezi ca se va da lupta finala?


– Singura echipa care va pune probleme este Unirea Urziceni. Are jucatori experimentati, care au jucat in Divizia A, un tehnician bun si bani destui. Ar mai fi Petrolul, care, daca se va intari in iarna, ar putea pune destule probleme. Acum nu este o echipa foarte puternica. Este cu mult sub Craiova. Imi doresc nespus de mult ca Universitatea sa revina pe prima scena. Acum, fara Universitatea, Divizia A parca nu mai are nici un farmec, este mai saraca.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version