17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Bonuri de masa pentru angajatii RAT Craiova


Angajatii Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova ar putea primi bonuri de masa, incepind cu luna noiembrie. Potrivit viceprimarului Sorin Iordache, ideea va fi pusa in aplicare doar in cazul in care regia va inregistra profit. Zvonurile privind o eventuala greva a angajatilor in legatura cu refuzul conducerii de majorare a salariilor au fost infirmate de directorul regiei, Virgil Boboc. „Potrivit contractului colectiv de munca, urmeaza ca, pina la finalul acestei luni, sa apara o crestere salariala de 12%, iar de la 1 ianuarie se va adauga 3%“, a precizat Boboc. Precizam ca in prezent salariul unui angajat al RAT Craiova este, in medie, de opt milioane de lei. (R.P.)


PSD Craiova a inviat…


Liderii PSD Craiova au organizat ieri o conferinta de presa la sediul organizatiei municipale a partidului, pentru a transmite ca de acum inainte vor comunica separat cu mass-media fata de sefii de la judet. Mai mult, presedintele filialei municipale, fostul deputat Neculai Grigoras, a tinut sa precizeze ca animozitatile aparute in ultimul timp intre organizatia pe care o conduce si liderii de la nivel judetean, in frunte cu Ion Calin, au fost date uitarii. „Avem o relatie foarte buna cu judetul si sper sa nu va surprinda acest lucru“, a spus Grigoras. Ulterior, presedintele PSD Craiova a declarat ca tensiuni au loc in orice partid, dar ca e pacat ca la PSD ele au razbatut in presa. Surse din cadrul organizatiei sustin insa ca „reconcilierea“ dintre filiala municipala si conducerea PSD Dolj este o strategie de imagine pentru a pastra aparenta unui partid unit, pe cind in realitate lucrurile stau cu totul altfel. (B.G.)


Romii din Cosoveni au dat iama in porumbul puscariei


Jandarmii craioveni au prins in flagrant mai multi romi din Cosoveni care venisera la furat de porumb. Jandarmii au intervenit in urma sesizarilor facute de conducerea fermei, care apartine Penitenciarului Pelendava Craiova, care mai facea fata furturilor de porumb. Oamenii legii au prins joi romi care venisera si cu opt carute pentru a fura stiuleti de porumb. Insa, jandarmii nu au retinut decit jumatate din romi pentru ca restul a disparut. Dintre cei 20 de romi retinuti au fost identificati doar zece pentru ca puradeii nu sint inregistrati in baza de date a Serviciului de Evidenta Informatizata a Populatiei. Cei zece care aveau acte de identitate sint Margareta Tufan, Cornel Radu, Florin Tufan, Marian Dudusi, Maria Mihai, Mihai Dudusi, Florea Mihai, Matasa Mihai, Stoian Mihai si Stelian Mihai, toti din Cosoveni. Porumbul gasit in cele patru carute a fost inapoiat fermei, iar cei zece romi prinsi la furat vor fi cercetati de procurori pentru infractiunile de furt si furt calificat si risca sa fie condamnati la inchisoare. (A.M.)


Injunghiat pentru citeva sute de mii


Un barbat din localitatea gorjeana Bilteni a fost injunghiat de concubina fratelui sau, pentru citeva sute de mii de lei. Viorel Popescu, de 36 de ani, tocmai se intorsese de la Sibiu, unde muncise la o ferma, la cules de mere. Impreuna cu el lucrasera si fratele sau si concubina acestuia, Flori. Femeia s-a suparat ca Viorel cistigase cu citeva sute de mii mai mult decit ea. O data ajunsi acasa, Flori nu s-a mai putut stapini si i-a reprosat cumnatului ca din cauza lui a pierdut bani. Pina la scandal nu a mai fost decit un pas. Femeia a pus mina pe un cutit si l-a injunghiat pe Viorel. Gorjeanul s-a salvat, fugind in drum si cerind ajutor vecinilor. El a ajuns in stare grava la spital, fiind internat la Clinica de Chirurgie Toracica, avind diagnosticul plaga injunghiata in zona plaminilor. (M.C)


A ales lumea cealalta


Un batrin de 70 de ani, din comuna Timna – Mehedinti, si-a pus capat zilelor din cauza saraciei si singuratatii. Costica Pompiliu, fost muncitor la santierul naval din Severin, de unde s-a pensionat pe caz de boala, ramasese singur dupa decesul sotiei. El a spus in mai multe rinduri unor consateni ca nu mai vrea sa traiasca pentru ca nu mai face fata neajunsurilor si singuratatii. Pina la urma, batrinul s-a spinzurat intr-o magazie, unde a fost gasit de vecini. Politia a inceput o ancheta, dar lipsa urmelor de violenta confirma ipoteza sinuciderii. (A.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS