16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenorul emerit Virgil Balan, cetatean de onoare al Craiovei

Antrenorul emerit Virgil Balan, cetatean de onoare al Craiovei

Antrenorul emerit de tenis de masa Virgil Balan (foto) a fost propus pentru acordarea titlului de cetatean de onoare al Craiovei, pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea profesionala de-a lungul carierei. Virgil Balan s-a nascut pe 11 octombrie 1937, la Turtucaia (azi, in Bulgaria). A absolvit Liceul „Fratii Buzesti“, devenind ulterior profesor de istorie. A urmat cursurile de antrenor de doi ani din cadrul Facultatii de Educatie Fizica Timisoara. Activitatea de antrenor de tenis de masa si-a inceput-o la AS Dinamo (1960-1970), dupa care a venit la CS Universitatea din Craiova, club la care activeaza si in prezent. Sportivii antrenati de Virgil Balan au obtinut rezultate remarcabile in aceasta perioada, printre care mentionam: 16 titluri de campion national cu echipele de seniori, 26 de titluri si medalii cu echipele de juniori (locurile I, II si III), 114 titluri de campioni la probele individuale de juniori si seniori, 26 de sportivi promovati in lotul national de seniori, 28 in cel de tineret si 54 in cel de juniori (I, II si III). A cistigat de 18 ori trofeul national „Cupa României“.


Ani la rind, Virgil Balan a facut parte din staff-ul tehnic al lotului national masculin de tenis de masa, indeplinind functia de antrenor principal in perioada 1990-2003. In prezent este antrenor metodist al lotului national si olimpic de seniori, medaliat cu bronz la campionatele europene din 2005, care s-au desfasurat la Aarhus, Danemarca. O performanta deosebita este prima medalie din istoria tenisului de masa masculin la proba pe echipe la un campionat european.


Acordarea titlului de cetatean de onoare pentru profesorul Virgil Balan va fi supusa aprobarii Consiliului Local (CL) Craiova, intr-o sedinta extraordinara ce va avea loc la sfirsitul acestei saptamini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS