Acasă Sport Veronel Tarau, cel mai tare „cocos“ din România

Veronel Tarau, cel mai tare „cocos“ din România

El l-a invins in finala pe componentul lotului national Daniel Enache


Veronel Tarau este noul campion national de seniori la categoria 54 kg (cocos), titlu obtinut la Oradea. Tarau, asistat din colt de maestrul Ninel Geica, l-a invins in finala pe componentul lotului national Daniel Enache, pregatit de Francisc Vastag, si a adus al doilea titlu national de seniori pentru judetul Gorj dupa ce anul trecut Petrisor Gananau a obtinut centura de campion national la categoria 75 kg, in gala finala de la Tirgu Jiu.


Veronel Tarau, legitimat la Minerul Jilt Matasari, s-a impus in finala la o diferenta de patru puncte si, in mod normal, ar trebui sa faca parte din lotul national care va reprezenta România la viitoarele Campionate Mondiale de Box din China. Pe podiumul de premiere al acestei categorii a mai urcat un gorjean, Constantin Lupsoiu, coleg cu Tarau la Minerul Jilt Matasari, care a fost invins in semifinale de Enache si a trebuit sa se multumeasca doar cu medalia de bronz. Pina in finala, sortii i-au harazit lui Tarau numai boxeri gorjeni, trecind in primul meci de Ionut Neamtu (CS Pandurii Tirgu Jiu), iar in semifinale invingindu-l pe Stefan Coanda, originar din Gorj, dar care reprezinta in prezent clubul Olimp Craiova.


La „semigrea“ (81 kg), Petrisor Gananau a incercat sa reediteze succesul de anul trecut de la Tirgu Jiu, obtinut la o categorie inferioara, avind in fata pe colegul sau de la lotul national, Constantin Bejenaru (SC Bacau). Cei doi nu s-au menajat deloc, lupta fiind oprita de arbitri in repriza a treia, dupa ce Bejenaru s-a ales cu arcada sparta in urma unei contre cu Gananau. Coordonatorul lotului national, Francis Vastag, a solicitat oprirea meciului si, cum regulamentul a fost de partea bacauanului care conducea cu doua puncte in acel moment, Bejenaru a fost declarat campion national la categoria 81 kg.


Petrisor Gananau a urcat din nou pe podiumul campionatelor nationale de seniori, de aceasta data doar pe treapta a doua, dovedind ca este unul dintre cei mai valorosi boxeri din tara. Delegatia gorjeana prezenta la campionatele de la Oradea, mica dar valoroasa, s-a intors cu trei medalii, aur, argint si bronz, in ciuda dificultatilor financiare prin care trec. Legitimati la clubul Minerul Jilt Matasari, toti cei trei boxeri medaliati, precum si antrenorul Ninel Geica nu si-au mai primit salariile de patru luni, fiind anuntati ca sectia de box s-a desfiintat. „Am muncit cu stomacul gol si uite unde am ajuns. Nu ne-am luat salariile de patru luni, ne-am chinuit. Baietii sint dezamagiti si dezorientati, dar ne-am adunat rindurile si am cistigat“, a tras un semnal de alarma Ninel Geica, dupa turneul de la Oradea.

Exit mobile version