Acasă Sport Neputinta

Neputinta

Universitatea – Unirea Urziceni 0-1


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 8.000.


• A marcat: Zaharia ’71.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu (’88, Stavaru), Stinga (’31, Orac), Stemat, Velcovici – Dina (’46, Fritea), Salih. Antrenor: Ovidiu Stinga.


Urziceni: M. Olteanu – Jercalau (’89, Odoroaba), Epaminonda, Vatavu, Colda – Predescu, C. Vlad, Ciubotariu, C. Constantin – Zaharia (’77, Jovanovic), M. Iacob. Antrenor: Costel Orac.


• Cartonase galbene: Mitchell / Vatavu, C. Vlad.


• Au arbitrat: Al. Deaconu – A. Vidan, O. Sovre.


Primul test adevarat din acest sezon competitional si primul esec inregistrat de elevii lui Ovidiu Stinga. Ocaziile Universitatii au curs lant, dar Salih si compania au irosit cu nonsalanta toate oportunitatile de a inscrie, in timp ce oaspetii s-au multumit sa „muste“ pe contraatac, izbutind sa marcheze si sa pastreze avantajul minim pina in finalul meciului. Asa s-a scris partida de simbata seara, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, caracterizata in mare parte prin neputinta, ineficienta si disperare, dezamagirea publicului oltean fiind pe masura.


Dupa un start de partida excelent, in care Salih incepea recitalul ratarilor monumentale inca din minutul 3, sutul sau oprindu-se in plasa laterala, Universitatea parea capabila sa ramina invincibila. La doar citeva minute, acelasi Salih greseste serviciul pentru Dina, aflat intr-o postura de singur cu poarta goala, pentru ca in minutul 23 irakianul sa reia spectaculos cu capul centrarea lui Stinga, parada lui Olteanu dovedindu-se eficienta. Totul decurgea conform partiturii predate de „olandez“, mai ales ca riposta oaspetilor a fost aproape inexistenta, Ciuca si compania stopind cu brio contraatacurile celor din Urziceni. A venit rindul lui Stinga sa ridice tribunele in picioare, insa executarea cornerului direct pe spatiul portii nu a facut altceva decit sa-l evidentieze pe portarul advers. Salih trece pentru a doua oara pe linga deschiderea scorului in minutul 41, cind, dupa un dribling reusit in fata lui Colda, nu izbuteste sa penetreze buturile celor din Urziceni, spre exasperarea asistentei craiovene. Fluierul de final al primei parti avea sa consemneze pe tabela de marcaj o remiza alba, datorata superficialitatii alb-albastrilor in faza de finalizare.


Fara Stinga, mijlocasii au fost zero


Golul firesc era asteptat cu sufletul la gura de intreg stadionul, insa Universitatea nu a mai reusit sa-si creeze ocaziile din prima parte a intilnirii, absenta lui Stinga, care a parasit terenul accidentat, simtindu-se din plin. In plus, oaspetii au prins mai mult „tupeu“, Zaharia fiind protagonistul unei actiuni (’53) la care publicul amutise, insa Bornescu a salvat echipa in extremis de la primirea golului. Riposta alb-albastra nu s-a lasat deloc asteptata, insa „torpila“ lui Dorel Stoica de la 30 de metri a adus doar un plus la impresia „artistica“, la fel si lobul lui Salih, deturnat in corner de Olteanu. Elevii lui Orac au speculat din plin slabiciunile mijlocasilor craioveni, extrem de apatici atit in faza defensiva, cit si in cea ofensiva, Zaharia si Epaminonda fiind „potoliti“ cu greu in fata portii de defensiva olteana. Zaharia nu avea sa mai greseasca tinta in minutul 71, cind, la o iesire gresita la ofsaid a lui Mitchell, a sutat in coltul lung al lui Bornescu, tabela suferind prima modificare nefireasca din acest sezon, 0-1 pentru Urziceni.


Disperarea consemnata dupa primirea golului nu a dus la nimic bun, lansarile fundasilor craioveni direct pe virfuri fiind interceptate cu usurinta de rivali, exasperind banca tehnica. Cu toate acestea, Salih putea restabili egalitatea, insa irakianul nu a mai dovedit acel simt al portii din trecut. Ultimele secvente ale intilnirii au fost caracterizate de degringolada. Alb-albastrii, in incercarea evitarii primului esec, au atacat cu intreg efectivul, inclusiv cu Bornescu, in zadar insa pentru ca fluierul final avea sa bifeze dezastrul.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version