24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Calificare la pas

Steaua – Valerenga 3-1


• Stadion „Gheorghe Hagi“, spectatori: 15.000.


• Au marcat: Dica ’31, Bostina ’41, Iacob ’48 / Hulsker ’56.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita, Radoi, Paraschiv (’69, Lovin), Bostina – Dica (’80, Fl. Dumitru), Iacob (’80, A. Cristea). Antrenor: Oleg Protasov.


Valerenga: Bolthof – Brocken (’60, Dos Santos), Muri, Skiri (’67, Gashi), Stromnes, Stenersen – Mabizela, Hoseth, Hulsker (’80, Berre) – Ishizaki, T. A. Flo. Antrenor: Kjetil Rekdal.


• Cartonase galbene: Lovin / Stenersen, Mabizela.


• Au arbitrat: L. Ferreira – J. Cardinal, S. Nogueira (toti din Portugalia).


Steaua a ajuns pentru a doua oara consecutiv in grupele Cupei UEFA, trupa lui Protasov trecind la pas de norvegienii de la Valerenga. Interesati mai mult de campionat, unde au sansa sa doboare dictatura instaurata de Rosenborg, nordicii nu s-au mai gindit la cupele europene si au abordat dubla cu stelistii mai mult cu rezervele. Asa ca ros-albastrilor le-a fost la indemina calificarea, scorul general spunind totul, 6-1. Dezamagirea stelistilor ramine insa ratarea grupelor Ligii Campionilor, in dauna echipei Rosenborg, in prezent mai slaba decit Valerenga, formatie pe care românii si-au varsat naduful. 3-0 in Norvegia, 3-1 in „exilul“ de la Constanta, si Steaua a ramas in Europa, dupa o calificare fara istoric.


Pe stadionul „Gheorghe Hagi“, stelistii s-au simtit ca acasa si au rezolvat meciul din prima repriza. Dica (foto) a deschis scorul cu un sut sub bara, de la 12 metri (’31), iar Bostina l-a majorat dupa ce a patruns in careu de pe stinga si a sutat la coltul lung. Iacob si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, la trei minute dupa pauza (reluare cu capul dupa o centrare a lui Nicolita), norvegienii avind o zvicnire de orgoliu in minutul 56, cind Hulsker a inscris golul de onoare.


„Sintem foarte bucurosi ca am cistigat ambele meciuri cu Valerenga. Este un lucru bun pentru fotbalul românesc sa aiba in grupele Cupei UEFA mai multe echipe. Nu este un lucru mic sa ajungi aici, deci este o realizare si pentru mine“, a spus dupa meci Protasov.


La rindul sau, Kjetil Rekdal, tehnicianul norvegienilor, a precizat ca prestatiile echipei sale in dubla cu Steaua trebuie scuzate, deoarece pentru ei mai important este campionatul: „Sint trist pentru primul meci, acel 3-0 de la Oslo, cind a trebuit sa jucam cu echipa a doua. Azi (joi – n.r.) am avut o echipa mai buna in teren si am jucat mai bine ca in tur. La Oslo ne-au lipsit zece jucatori, acum doar sase. Pentru noi, campionatul este insa mult mai important, pentru ca vrem sa cistigam titlul si sa ajungem in Liga Campionilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS