10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomica Buia, liderul dorit de Hizo

Romica Buia, liderul dorit de Hizo

Cind nimic nu mergea in jocul echipei Pandurii si se anunta un nou dezastru pe teren propriu si cu Gloria Bistrita, antrenorul Viorel Hizo a apelat la Romica Buia sa salveze rezultatul. Tactica a fost simpla, toate mingile sa-l caute pe „Figo“, pentru ca el stie cum sa le distribuie. „In primele 15 minute nu a intrat prea des in contact cu mingea, dar le-am transmis de pe margine sa-l joace pe Buia. I-am cerut si lui sa coboare sa primeasca mingi si sa conduca el jocul si a facut-o foarte bine“, a spus multumit Hizo, la finalul meciului cu Gloria Bistrita.


Dupa o saptamina in care a purtat numeroase discutii individuale cu antrenorul, Buia a inteles ca este momentul sa iasa la rampa in aceste momente grele pentru echipa sa. „Am stat de citeva ori de vorba cu el si i-am atras atentia ca echipa are mare nevoie de el. Echipa are nevoie de serviciile lui si el trebuie sa joace. Sa nu se gindeasca la faptul ca la Timisoara il foloseau doar 55 de minute si trebuia sa il schimbe, pentru ca atit era statutul lui Buia. El nu este jucator de 55 sau de 60 de minute si trebuie sa realizeze ca nu este foarte batrin si ar trebui sa joace 90 de minute. Dorinel Munteanu are 37 de ani si joaca bine mersi, chiar cel mai bine de la echipa clujeana“, a adaugat Hizo.


Statutul lui Buia la Pandurii s-a schimbat in aceasta saptamina, Buia revenind la antrenamente in echipa „titularilor“, dupa ce, cu putin timp in urma, nu prindea nici macar echipa rezervelor. Cind a acceptat postul de antrenor, „Dulaul“ stia ca are un fotbalist de mare valoare in lot, dar Buia l-a dezamagit. „Buia a fost foarte multi ani o slabiciune a mea. Pe el si pe Vasc, de la Baia Mare, voiam mereu sa ii am acolo unde mergeam, la Rapid sau la Dinamo, sa ii transfer, dar de fiecare data am intimpinat greutati. Cind am venit aici, la Tirgu Jiu, am crezut ca vin si gasesc un Buia dispus la efort, dispus sa faca foarte multe pentru echipa, care are nevoie de aportul lui. A fost atunci un joc amical cu Jiul Petrosani, in ziua in care eu am venit si in care efectiv Buia m-a deziluzionat. Ma asteptam ca el sa fie un lider de echipa, nu doar o vedeta de conjunctura. Stiam ca el niciodata nu a fost un alergator de cursa lunga, dar mai stiam si ca are calitati tehnice si are capacitate tactica buna si poate rezolva problemele. Din pacate, avea citeva kilograme in plus si alerga foarte putin in joc si atunci nu mai depindea de mine sa revina, ci doar de el“, a mai spus tehnicianul „pandurilor“. Acum, Buia si-a luat revansa in fata antrenorului si a publicului care l-au iubit si sustinut in permanenta, demonstrind ca mai are un cuvint de spus in fotbalul românesc.


Armel, convocat la nationala


Dupa ce a reusit sa sparga gheata pentru echipa sa de club, Pandurii Tirgu Jiu, si sa inscrie primul sau gol in Divizia A, Armel onoreaza cu incredere convocarea la nationala statului Congo, pentru ultimul joc din preliminariile CM 2006. Imediat dupa meciul de la Cluj, atacantul de culoare al gorjenilor va pleca in Congo, pentru partida cu Togo. Jocul nu are nici o miza pentru echipa sa, ci doar pentru adversari. „Daca batem sau facem egal, Togo nu se mai califica si vor merge la mondiale fotbalistii din Senegal“, a explicat singurul international din lotul lui Hizo, aflat la a doua convocare la nationala de cind se afla la Pandurii.


Gorjenii au luat prime


Victoria cu Gloria Bistrita nu a adus numai puncte in clasament, ci si bani in buzunarele fotbalistilor de la Pandurii. Presedintele Marin Condescu a achitat primele promise inaintea inceperii campionatului, adica 250 de euro de punct. Cum Pandurii a obtinut trei puncte, fiecare fotbalist care a evoluat in ultimul meci a incasat 750 de euro.


„Pandurii“, televizati cu Jiul si FC Vaslui


Liga Profesionista de Fotbal a comunicat programul meciurilor televizate in etapele 9, 10 si 11. Pandurii va fi „pe sticla“ in etapele 10 si 11, cind Telesport va transmite meciurile cu Jiul, de la Petrosani (simbata, 22 octombrie, ora 15.00), si cu FC Vaslui, de pe „Municipal“ (simbata, 29 octombrie, ora 15.00). Partida Pandurii – Sportul Studentesc, programata pe 16 octombrie, nu va fi televizata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS