Acasă Sport Tanasie: „O sa ma bati la table!“

Tanasie: „O sa ma bati la table!“

In aceasta seara, incepind cu ora 21.00, Sala Sporturilor din Valea Vlaicii (Craiova) gazduieste ultima gala de box profesionist in acest an, competitie organizata de Federatia Româna de Box. Programul galei cuprinde urmatoarele cinci meciuri ale profesionistilor: categoria superusoara, Eugen Stan – Marius Sorin Petre (opt reprize); grea, Lucian Bot – Romeo Ocolisan (sase reprize); cocos, Sorin Tanasie – Gheorghe Ghiompirica (zece reprize); superusoara, Ionut Trandafir – Robert Cristea (sase reprize); grea, Mihai Iorgu – Robert Nacu (sase reprize). Cum scriam si zilele trecute, capul de afis al galei de la Craiova (in direct, la TV Sport) il reprezinta intilnirea dintre craioveanul Sorin Eugen Tanasie (25 de ani impliniti in iunie), cunoscut in lumea profesionista sub numele „Pantera“, si ploiesteanul Gheorghe Ghiompirica, un meci in care Tanasie isi apara centura de campion national al profesionistilor la categoria cocos. In ultima intilnire a celor doi, disputata in iulie la Mangalia, a cistigat Tanasie, cu 2-1. Fostul campion mondial (la amatori) al juniorilor in 1998, Sorin „Pantera“ Tanasie, este legitimat acum la noul club privat din Craiova „Oltenia Box“, unde va fi pregatit de antrenorul emerit Vasile Fintina.


Lupta pentru 60 de milioane de lei


Ieri, hotelul Jiul a gazduit ultima conferinta de presa dinaintea galei, cit si cintarul oficial. Adrian Fetecau, membru in Biroul Federal al FRB, a facut prezentarile. Acesta a dezvaluit ca cei doi pugilisti vor lupta pentru o bursa de 60 de milioane de lei, care se va imparti astfel: 35 de milioane cistigatorul si 25 de milioane pierzatorul. Banii vor veni din sponsorizari, de la Consiliul Local Craiova, dar si din vinzarea biletelor, pretul unui tichet de intrare fiind stabilit la 100.000 de lei. Organizatorii galei s-au angajat sa doneze 100 de milioane de lei sinastratilor unei comune doljene. „Speram sa fie un meci frumos, pe masura asteptarilor. Va asigur ca va fi un arbitraj corect si va cistiga cine merita. De fapt, arbitrii au sarcina precisa, iar decizia care o vor da va fi cea corecta“, a mai spus Fetecau, care a exclus din start un eventual scandal care s-ar putea isca din cauza unei decizii partinitoare. Oficialul FRB a explicat si de ce vrea ca totul sa fie transparent: „Nu vrem ca pugilistii români sa fie nevoiti sa caute sa boxeze prin alte tari, pentru ca acolo se intimpla lucruri dubioase. De cele mai multe ori sint pusi sa boxeze si obligati sa piarda daca vor sa cistige bursa pusa in joc. Acest lucru nu este normal“.


Repriza de incalzire


Apoi au luat cuvintul antrenorii si sportivii. Maestrul Vasile Fintina, cel care a antrenat „Pantera“ in aceasta perioada, a fost destul de rezervat, dar era increzator in sansele lui Sorin Tanasie. „Sorin a pregatit foarte bine meciul. A muncit mult si sint convins ca-l va cistiga, pentru ca munca lui sa fie rasplatita“, a spus Fintina. De partea cealalta, Raul Eremia, managerul si antrenorul lui Gheorghe Ghiompirica, era optimist. Acesta a declarat: „Sint convins ca va fi un meci lung. Sorin Tanasie este un boxer valoros, iar Gheorghe Ghiompirica un pugilist care n-a pierdut nici un meci inainte de limita. O sa fie un meci tare“. Spiritele s-au incins in momentul in care a venit rindul celor doi pugilisti sa vorbeasca. „Nu vreau sa-i spun prea multe lui Ghiompirica, pentru ca se intimideaza si nu mai poate sa doarma la noapte. Oricum, ce e mult nu e bun, insa ii promit ca ii rup capul“, a atacat „Pantera“. Ghiompirica a contrat spunind: „Eu zic sa lasam faptele sa vorbeasca. O sa te bat la tine acasa!“. In momentul urmator, Tanasie a replicat: „Pai? Ti-ai luat tablele la tine?“.

Exit mobile version