21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRapidul a mers bine la Rotterdam

Rapidul a mers bine la Rotterdam

Feyenoord – Rapid 1-1


• Stadion „De Kuip“, fara spectatori.


• Au marcat: D. Kuyt ’40 / Vasilache ’75-p.


Feyenoord: Lodewijks – Ostlund, Greene, Bahia, Bosschaart – Pardo (’86, Owoeri), Paauwe, Ghaly, Boussaboun (’66, Castelen) – Kuyt, Kalou. Antrenor: Erwin Koeman.


Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, Maldarasanu, Ilyes, Karamian (’84, Perja) – Buga (’87, E. Dica), D. Niculae (’67, Vasilache), N. Constantin. Antrenor: Razvan Lucescu.


• Au arbitrat: V. Hrinak – R. Csabay, T. Somolani (toti din Slovacia).


Rapid Bucuresti a obtinut o remiza nesperata in fieful echipei olandeze Feyenoord, profitind si de faptul ca meciul s-a desfasurat fara spectatori, conform unei sanctiuni dictate de UEFA, ca urmare a incidentelor care au avut loc la partida dintre echipa din Rotterdam si Sporting Lisabona, disputat pe 24 februarie, in mansa secunda a 16-imilor Cupei UEFA.


Trupa lui Razvan Lucescu a facut un joc bun in defensiva si a incercat sa speculeze pe contraatac bresele din apararea olandeza. Primul gol al meciului a fost marcat de Dirk Kuyt, in minutul 40, care a profitat de o greseala a goal-keeper-ului rapidist Daniel Coman, care a iesit neinspirat din poarta, si a lobat mingea de la aproximativ 20 de metri. In minutul 67, Lucescu a facut o schimbare inspirata, inlocuindu-l pe apaticul Daniel Niculae cu Vasilache. Dupa noua minute, Vasilache l-a driblat la marginea careului mare pe Greene, fundasul lui Feyenoord a facut hent, iar arbitrul slovac Vladimir Hrinak a dictat penalti. Ciprian Vasilache a executat perfect lovitura de pedeapsa, iar Rapid a obtinut astfel o remiza care ii da dreptul sa spere la calificarea in grupele Cupei UEFA.


E. Koeman: „Un rezultat dezamagitor“


Antrenorul formatiei Feyenoord Rotherdam, Erwin Koeman, s-a aratat dezamagit de rezultatul partidei cu Rapid. „Este un rezultat dezamagitor. Este clar ca lipsa suporterilor a fost un dezavantaj pentru noi, insa nu reprezinta o scuza pentru semiesecul echipei mele“, a spus Koeman.


Tehnicianul olandez a remarcat apararea foarte buna a giulestenilor. „Am inceput bine, am avut citeva ocazii bune de a inscrie in a doua repriza, insa pe parcurs jocul a lincezit, iar apararea compacta a Rapidului ne-a pus si mai tare in dificultate. Un moment de neatentie a fost de ajuns pentru ca Rapid sa egaleze si sa ne strice seara“, a opinat Koeman.


Copos: „Feyenoord nu e Valerenga“


George Copos, patronul clubului Rapid, a spus ca „Feyenoord nu e Valerenga“, lasind sa se inteleaga ca remiza obtinuta de Rapid la Rotterdam este mai valoroasa decit victoria Stelei de la Oslo. „Jucatorii s-au daruit foarte mult si se poate spune ca au meritat acest rezultat. A fost o surpriza placuta pentru mine, desi pot spune ca ma asteptam sa joace asa. Asta e valoarea lor, de altfel. Si sa nu uitam ca Feyenoord nu este Valerenga“, a spus George Copos. Intrebat daca este multumit de jocul echipei antrenate de Razvan Lucescu, patronul clubului giulestean a raspuns: „E greu de spus… Dar este bine ca acest rezultat de egalitate ne da un nou moral“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS