21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu si Pavel s-au calificat in semifinale

Hanescu si Pavel s-au calificat in semifinale

Cei mai buni tenismeni români ai momentului, Victor Hanescu si Andrei Pavel, s-au descurcat ieri foarte bine la BCR Open România, reusind sa ajunga in semifinalele competitiei disputate pe arenele BNR si dotata cu premii in valoare totala de 323.250 de euro.


Hanescu a avut mult de furca in meciul cu spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, jucatorul venit din calificari punindu-i serioase probleme românului situat in prezent pe locul 34 in clasamentul ATP Race. Bucuresteanul a reusit insa doua break-uri, indeajuns pentru a se impune cu 6-4, 6-4 in fata tenismanului iberic de 27 de ani. Pentru un loc in finala, jucatorul român se va bate cu rusul Igor Andreev, care ieri a izbutit sa-l elimine pe favoritul numarul unu al turneului, argentinianul Mariano Puerta, finalistul editiei de anul acesta al intrecerii de la Roland Garros. Dupa ce a pierdut primul set, 4-6, rusul la umilit pe sud-american in urmatoarele doua, ambele cistigate cu 6-1.


Andrei Pavel a transpirat si mai mult cu germanul Florian Mayer, in fata caruia s-a impus dupa un meci extrem de echilibrat, decis intr-o ora si 35 de minute. „Cneazul“ a cistigat primul set cu 7-5, dupa care s-a complicat in cel de-al doilea, pierzindu-si serviciul la 3-2 si implicit sansa de a termina mult mai repede meciul, incheiat dupa ce românul s-a dovedit mai bun la tie-break (7-4). Pavel va juca in semifinale cu invingatorul dintre francezii Paul-Henri Mathieu, favoritul numarul 7, si Florent Serra. Pentru prezenta in semifinalele turneului din capitala, Hanescu si Pavel s-au ales deja cu cite 15 puncte ATP si 15.300 de euro.


Pavel s-a chinuit si in turul doi


Joi seara, cei mai buni tenismani români ai momentului trecusera in sferturile competitiei, insa doar Hanescu a avut viata usoara. Bucuresteanul nu a avut probleme cu italianul Davide Sanguinetti, pe care l-a depasit cu 6-2, 6-3, dupa aproape o ora de joc. In schimb, Andrei Pavel a fost pus la grea incercare de austriacul Oliver Marach, un jucator venit din calificari. „Cneazul“ a inceput prost meciul si a pierdut primul set cu 3-6, fiind la un pas sa fie eliminat dupa setul doi, pe care l-a cistigat greu, la tie-break. Românul si-a adunat insa fortele in setul decisiv, in care nu i-a mai dat nici o sansa mult mai tinarului sau adversar, pe care l-a invins cu 6-4.


Celelalte rezultate din turul doi: Mariano Puerta (Argentina, nr. 1) – Guillermo Garcia-Lopez (Spania) 6-2, 6-4; Igor Andreev (Rusia) – Albert Montanes (Spania) 6-2, 6-2; Ruben Ramirez Hidalgo (Spania) – Jose Acasuso (Argentina, nr. 6) 6-4, 7-5; Fernando Verdasco (Spania, nr. 8) – Florian Mayer (Germania) 5-7, 6-7; Paul-Henri Mathieu (Franta, nr. 7) – Albert Portas (Spania) 6-2, 6-0; Florent Serra (Franta) – Filippo Volandri (Italia, nr. 2) 1-6, 6-4, 6-3.


Posibila semifinala româneasca


In competitia de dublu, perechea formata din Ionut Moldovan si Gabriel Moraru a fost pina acum surpriza intrecerii, cei doi reusind sa se califice in semifinale, dupa doua victorii, prima lejera in fata unui cuplu argentinian din care a facut parte si favoritul numarul unu de la simplu, Mariano Puerta (6-1, 6-2), cealalta „la mustata“, 6-5, 6-4 cu tandemul italiano-belgian Davide Sanguinetti / Tom Vanhoudt. In penultimul act al turneului, Moldovan si Moraru ar putea da piept cu ceilalti doi români aflati in competitie, Andrei Pavel si Victor Hanescu, in cazul in care acestia ii vor invinge pe polonezii Mariusz Fyrstenberg si Marcin Matkowski, favoritii numarul patru, meci care a avut loc aseara, dupa inchiderea editiei. Pavel si Hanescu au ajuns in sferturi dupa ce au trecut greu in primul meci de cuplul ceh Petr Pala / David Skoch cu scorul de 6-4, 6-5.


In celelalte doua meciuri de dublu din sferturile de finala ale turneului, favoritii numarul unu, argentinienii Martin Garcia si Mariano Hood, au cedat in fata cuplului Juan Ignatio Chela (Argentina) / Luis Horna (Peru), 3-6, 3-6, in timp ce perechea argentiniana Jose Acasuso / Sebastian Prieto, cap de serie numarul trei, a trecut lejer, cu 6-1, 6-2, de tandemul Florian Mayer (Germania) / Rogier Wassen (Olanda). Acasuso si Prieto au cistigat ieri dreptul de a juca finala, dupa ce s-au impus cu 6-3, 6-4, in fata perechii Ignatio Chela / Luis Horna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS