24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGustul dulce al razbunarii

Gustul dulce al razbunarii

Valerenga – Steaua 0-3


• Stadion „Ulleval“, spectatori: 7.000.


• Au marcat: M. Radoi ’24, Iacob ’35, D. Goian ’74


Valerenga: Bolthof – Brocken (’75, D. Holm), Driscoll, Skiri, Muri – Mabizela, Stromnes (’44, T. Holm ’44), Stenersen – El-Gardi (’60, Ishizaki), Hoseth – Tore-Andre Flo. Antrenor: Kjetil Rekdal.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu – Nicolita (’66, A. Cristea), Radoi, Paraschiv, Bostina (’90, V. Simion) – Iacob, Oprita (’83, Fl. Dumitru). Antrenor: Oleg Protasov.


• Cartonase galbene: T. Holm ’89 / A. Cristea ’85.


• Au arbitrat: C. Richards – D. Adie, S. Lee Evans (toti din Tara Galilor).


Elevii lui Oleg Protasov au abordat meciul de la Oslo, cu Valerenga, din prima mansa a turului intii al Cupei UEFA, hotariti sa-si ia revansa in fata norvegienilor, dupa ce au ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor, fiind eliminati de Rosenborg. La capatului unui meci pe care l-a controlat in totalitate, Steaua s-a impus cu 3-0, luind astfel o optiune serioasa in privinta calificarii in grupele Cupei UEFA.


Steaua a deschis scorul in minutul 24 prin Mirel Radoi, care a marcat cu un sut de la marginea careului, lateral dreapta, mingea fiind atinsa de Bolthof inainte sa intre in poarta. In minutul 35, Mirel Radoi a sutat din afara careului in transversala, mingea a revenit la Victoras Iacob, care a trimis cu capul in poarta. Steaua si-a marit avantajul in minutul 74. La o faza prelungita de atac a Stelei, portarul gazdelor a respins o minge in lateral, Ogararu a centrat pe spate din marginea careului mic, lateral dreapta, iar Dorin Goian a inscris cu o semifoarfeca.


La finalul meciului, Banel „Jardel“ Nicolita a spus ca se simte razbunat. „Am simtit dulcele gust al razbunarii. De asemenea, ma bucur si pentru Rapid si pentru Dinamo, care au obtinute rezultate foarte bune“, a spus Nicolita.


Si Sorin Paraschiv a spus ca victoria in fata echipei Valerenga este o razbunare pentru infringerea din dubla cu Rosenborg. „Nu ne asteptam sa cistigam la acest scor. Am intilnit o echipa bine pregatita fizic, dar jocul nostru de pase a functionat foarte bine. Ne-am razbunat astfel pe norvegieni. Nu cred ca au scapat ieftin, avind in vedere jocul nostru. I-am uitat pe cei de la Rosenborg, iar Valerenga cred ca ar trebui sa ne tina minte“, a spus Paraschiv.


Protasov: „Am jucat inteligent“


Antrenorul Oleg Protasov a declarat ca Steaua a facut un pas foarte important pentru calificarea in grupele Cupei UEFA, in urma victoriei de la Oslo. „Trebuie sa tratam cu seriozitate si al doilea meci si abia apoi putem spune ca sintem in grupe. Am jucat bine, inteligent si nu am lasat adversarului nici o sansa. Inca nu avem un lot complet la mijlocul terenului, dar este imbucurator ca-l avem pe Radoi ca ajutor. Cred ca inima lui este in aparare“, a spus Protasov.


Rekdal: „Nu am subapreciat Steaua“


Tehnicianul echipei Valerenga a recunoscut ca formatia sa are sanse reduse de calificare dupa ce a pierdut acasa cu Steaua. „Am jucat cu cea mai buna echipa pe care o aveam la dispozitie, avind in vedere programul incarcat din campionat. Am avut sase jucatori accidentati, trei suspendati si cinci obositi dupa meciul de marti. Mai avem sanse foarte mici de calificare. Nu am sacrificat Cupa UEFA pentru campionat si nici nu am subapreciat Steaua“, a opinat Rekdal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS