24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJuventus a triumfat la Bruges

Juventus a triumfat la Bruges

• Mutu s-a incalzit pina a dat in clocot, insa Capello l-a introdus in teren doar pe Zalayeta • Bergkamp a adus victoria lui Arsenal in prelungirile meciului cu vicecampioana Elvetiei • Barcelona s-a impus la Bremen • Lobont a fost lasat pe banca de Blind


Partidele de miercuri seara din Liga Campionilor au fost mai sarace in goluri, cu doua exceptii, Udinese si Barcelona, care au cistigat ceva mai clar disputele cu Panathinaikos, respectiv Werder Bremen, inregistrindu-se victorii la limita. In plus, s-au consemnat si primele remize ale competitiei, la Praga si Villarreal. In aceasta prima etapa, Mutu, Lobont si Sinmartean si-au privit coechipierii de pe banca de rezerve.


Grupa A


Adrian Mutu nu a apucat miercuri seara sa debuteze la Juventus in Liga Campionilor, ci doar s-a bucurat de pe margine pentru succesul coechipierilor sai, dar si-a pus si miinile in cap la numeroasele ratari ale bianconerilor, cu „adversarul“ sau Trezeguet in prim-plan. Francezul a irosit in prima repriza patru mari ocazii de gol, Stijnen, inlocuitorul titularului Butina, facind minuni in poarta campioanei Belgiei. Juve a plecat insa victorioasa de la Bruges si, chiar daca s-a impus la limita, 2-1, diferenta din teren a fost mare. Dupa o repriza care i-a crescut tensiunea lui Capello, acesta trimitindu-l imediat la incalzire pe Mutu, italienii au trecut la fapte in partea secunda. Nedved l-a invins pe bravul Stijnen dintr-o lovitura libera (’66), peste opt minute inamicul Trezeguet punctind pentru 2-0 cu un lob elegant. La acest scor, ar fi fost loc si pentru atacantul român, dar gazdele au marcat prin Yulu-Matondo (’85) si Capello a preferat sa se apere, mai ales ca ramasese fara Vieira, eliminat pentru doua „galbene“.


In celalalt meci din grupa, Bayern München a cistigat disputa de la Viena, cu Rapid, insa bavarezii au avut mari emotii. Austriecii s-au dovedit extrem de ambitiosi, punindu-l la grea incercare pe Kahn. Bayern a reusit sa deschida scorul in minutul 60, prin sud-americanul Guerrero, elevii lui Magath transpirind serios pentru a pastra rezultatul, gazdele ratind si un penalti.


Grupa B


Marea surpriza a serii ar fi putut veni de la Londra, unde Arsenal a avut viata grea cu vicecampionii Elvetiei, care au fost aproape de un T(h)un pe „Highbury“. Debutanti in cea mai importanta competitie europeana intercluburi, jucatorii din Tara Cantoanelor au tinut bine piept in prima repriza atacurilor „tunarilor“. Pina la urma, englezii au deschis scorul prin brazilianul Gilberto Silva (’51), insa bucuria lor a fost de scurta durata, Ferreira egalind peste doua minute. Meciul se indrepta spre un rezultat surpriza, insa inspiratia olandezului Denis Bergkamp, care a reusit un gol in minutele de prelungiri, a adus victoria lui Arsenal.


La Praga, Sparta a fost aproape de victorie in duelul cu Ajax, dar golul campioanei Cehiei (Matusovic ’66) a fost anulat de reusita din ultimul minut a atacantului „lancierilor“, Sneijder, care a facut ca trupa lui Danny Blind sa se intoarca la Amsterdam cu un punct.


Grupa C


Frank Rijkaard s-a temut de deplasarea in Germania, pentru ca Barcelona nu convinsese indeajuns in primele doua etape din Primera Division, in timp ce Werder aratase in Bundesliga un stil de joc deosebit de ofensiv. A rezultat cel mai spectaculos meci al serii, inceput practic de la 0-1, Deco marcind cu noroc, dupa ce sutul sau din afara careului a fost deviat de Baumann exact pe coltul opus plonjonului lui Reinke (’13). Dupa un sfert de ceas de zapaceala, nemtii si-au intrat in mina, fortindu-i pe catalani sa formeze un scut in fata careului lui Valdes, salvat de transversala la sutul lui Micoud in minutele finale.


Barca a preluat controlul dupa pauza, cind Rijkaard a facut doua mutari inspirate. Bara lui Deco a anuntat ca gruparea blaugrana nu este dispusa sa piarda vreun punct, iar noua vedeta a spaniolilor, tinarul Messi, intrat in teren de zece minute, i-a dat prilejul lui Ronaldinho sa marcheze, obtinind un penalti pe care brazilianul l-a transformat impecabil.


In celalalt meci al grupei, debutanta Udinese a reusit scorul serii, surclasindu-i pe grecii de la Panathinaikos cu 3-0. Eroul de pe „Friuli“ a fost atacantul Iaquinta, care la primul sau meci in Liga Campionilor a izbutit o tripla de senzatie. Virful dorit in vara de Barcelona a marcat in minutele 27, 73 si 75, aducind trei puncte importante formatiei italiene.


Grupa D


Pe „El Madrigal“, Villarreal si Manchester nu au oferit un spectacol deosebit. Spaniolii, la prima lor aparitie in Liga, au facut tot posibilul sa nu dea chics in fata „diavolilor“ lui Ferguson, care si-au propus in acest sezon sa ajunga in finala dupa sapte ani. Lupta s-a dat mai mult la mijlocul terenului, fiecare echipa incercind sa surprinda cu contraatacuri rapide. Wayne Rooney si-a dat insa din nou in petec si si-a lasat coechipierii in inferioritate numerica, intr-un moment in care englezii controlau jocul. L-a faultat din spate pe Quique Alvarez la doi pasi de arbitru, Kim Milton Nielsen i-a aratat galbenul cuvenit, insa Rooney l-a aplaudat ironic si a fost trimis la cabine. Gestul putea sa-i coste pe britanici, care au scapat ca prin minune cu un egal dupa ce, in ultimul minut, sutul lui Senna a fost deviat in bara de Rio Ferdinand.


O alta debutanta in aceasta competitie, Lille, a fost la un pas sa plece cu un punct de la Lisabona, insa atacantul trimis de Juventus la Benfica, Miccoli, a adus victoria gazdelor in prelungirile intilnirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS