Acasă Sport „Briliantul“, la meciul 100 in Serie A

„Briliantul“, la meciul 100 in Serie A

Runda a doua din Serie A a adus si debutul lui Adrian Mutu la campiona Italiei in noul sezon. „Briliantul“ a fost trimis de Capello in teren in minutul 60 al confruntarii de la Empoli, in locul lui Ibrahimovici, dar in acel moment Juventus avea deja 4-0, asa ca atacantul român nu a mai avut prea multe de facut. Totusi, el a trecut pe linga 5-0 in minutul 82, cind sutul sau de la marginea careului a ocolit cu putin poarta aparata de Berti. Mutu a bifat insa, cu aceasta ocazie, meciul 100 in Serie A, tinind cont de partidele jucate in tricourile lui Inter, Verona si Parma.


Torinezii au inceput in forta meciul si au punctat de trei ori in primele 16 minute, prin Trezeguet (’10), Vieira (’14) si Camoranesi (’16), atacantul francez reusind dubla in minutul 58. Tehnicianul lui Juve, Fabio Capello, s-a declarat, la final, multumit de prestatia lui Adrian Mutu: „Sint multumit de meci, pentru ca jucatorii au aratat caracter si motivatie, lucruri fundamentale intr-un campionat dificil precum al nostru. Sint multumit si de prestatia lui Mutu, si a lui Zalayeta, pentru ca am la dispozitie cinci atacanti, iar, cu atit de multe meciuri, am nevoie ca fiecare sa fie pregatit sa-si faca treaba.“


Intr-un alt meci din cadrul etapei a doua, echipa lui Cristian Chivu, AS Roma, a pierdut pe teren propriu, 0-1, confruntarea cu Udinese, unicul gol al intilnirii fiind marcat de Muntari, in minutul 32. Chivu a fost titular si a jucat pe toata durata partidei, dar nu a prins o zi prea buna. „A fost la fel de incet ca un melc si nu a reusit prea multe interventii decisive. A fost depasit constant de Iaquinta“, a scris cotidianul Il Giornale, care l-a notat pe fundasul român cu 5,5.


Dupa primele doua etape, numai trei echipe au acumulat sase puncte, Juventus, Livorno si Udinese. Iata si celelalte rezultate inregistrate in etapa a doua din Serie A: Cagliari – Lazio 1-1, Chievo – Parma 1-0, Lecce – Ascoli 0-0, Messina – Fiorentina 2-2, Sampdoria – Reggina 3-2, Treviso – Livorno 0-1, AC Milan – Siena 3-1, Palermo – Inter 3-2.

Exit mobile version